HoofdnieuwsRegionaal

RTV NOF wederom genomineerd voor Lokale Omroep Awards

DE WESTEREEN/HILVERSUM – Woensdag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Lokale Omroep Awards 2013, de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen. RTV NOF heeft een nominatie te pakken in de categorie Presentatietalent. De 16-jarige Marten Kloetstra uit Harkema (Achtkarspelen) is bij de omroep uit De Westereen actief bij diverse programma’s als producer, redacteur, editor en verslaggever/presentator op lokatie. ‘ Nu al een duizendpoot die geen uitdaging uit de weg gaat en een vrijwilliger om trots op te zijn’, aldus RTV NOF voorzitter Simon Talsma.

De omroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland is in 2012 is gestart met een Talentschool., waarbij ervaren mensen uit de media workshops geven aan de jeugdige vrijwilligers van RTV NOF. Jong talent de ruimte geven is een van de doelstellingen van de Stichting Streekomroep Noordoost Friesland. In dat kader is er vorig jaar ook een samenwerking opgezet met NetNix, die de belevingswereld van jongeren rondom Dokkum in beeld brengt.

Er zijn 25 genomineerden in de categorieën: Radio, Televisie, Crossmediaal, Presentatietalent, Nieuws en Actualiteiten. In totaal zijn er 300 programma’s van 100 verschillende lokale omroepen ingezonden. De vakjury is zeer te spreken over de hoge kwaliteit van de inzendingen. Dit jaar zijn de programma’s beoordeeld op “professioneel niveau”. Door het hoge niveau was het moeilijk voor de jury om tot een keuze te komen welke programma’s genomineerd moesten worden. Dat is echt een enorm compliment voor alle omroepen die hebben ingezonden!  Een overzicht van alle genomineerden vindt u op: www.olon.nl

Genomineerd voor de Lokale Omroep Award Presentatietalent zijn:

1. Amsterdam (Publieke Omroep Amsterdam/IamRadio): Ivo Buigues

2. Alphen aan den Rijn (Alphen Stad FM/TV: Mike Mourits

3. Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland (RTV NOF): Marten Kloetstra

4. Groningen (OOG): Marloes ten Kate

5. Stadskanaal (RTV Stadskanaal): Jan Paul Beukema

6. Tilburg (Omroep Tilburg): Maurits Spijkerman

7. Valkenswaard (Valkenswaardse Omroep Stichting): Koen Vlemmix

Op vrijdag 7 juni 2013 worden de Awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (1 t/m 7 juni 2013). De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van De Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 281 publieke lokale omroepen in Nederland.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button