EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Rubberboot missie Kollum 2016!

KOLLUM – Zaterdag 20 augustus 2016 wordt Kollum voor de tweede maal het toneel van een armada van rubberboten. Na het succes van de eerste missie in 2015 kon een vervolg niet uitblijven!  Immers wethouder Maasbommel sprak vorig jaar van het begin van een traditie! En die uitdaging gaan we graag met ons allen aan!

Het principe blijft hetzelfde. Zoveel mogelijk rubberboten, opblaasbare zwembaden, luchtbedden etc.  (als het maar van rubber c.q. plastic is) varen een avontuurlijke route (geen wedstrijd!) vanaf het Kollumer kanaal naar en door het historische centrum van Kollum. Dit levert een fantastisch kleurrijk plaatje op, is saamhorigheid ten top en sluit aan bij de ambitie Kollum watersportdorp!

Het is een evenement dat onder andere in London, Melbourne en Utrecht meerdere malen succesvol georganiseerd is. In 2015 heeft onze partnerstad Utrecht zelfs een wereldrecord gevestigd! Dit wereldrecord hoeven wij niet te evenaren, maar we gaan wel voor minimaal 200 boten in de Kollumer wateren! Toch??

Het programma voor zaterdag 20 augustus 2016 staat nog niet helemaal vast, maar we zijn verheugd dat Johan Vlemmix, bekend van ter land ter zee en in de lucht, weer als gastheer van de missie wil fungeren. Om 17.00 uur zal hij het startschot voor de tweede missie geven en zal hij vervolgens weer meevaren op de captainsboot. Op deze captainsboot vaart ook weer een DJ mee, so music all the way!

Nieuw dit jaar is de pre-party die om 14.30 uur begint. Tijdens deze pre-party willen we onder andere een leuke wateractiviteit voor jeugd (12-16 jaar) organiseren, maar het liefst nog veel meer. Hoe groter de (pre) party, hoe beter! Hiervoor doen we een beroep op jou creativiteit. Heb jij leuke (betaalbare) ideeën om  er een nog grotere party van te maken, laat het ons via Facebook (of [email protected]) weten.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button