HoofdnieuwsRegionaal

Rubberboten varen “Twaalfstedentocht” (video)

KOLLUM – Ooit was Kollum bijna een stad geweest. Kollum had dus bijna onderdeel geweest van de… 12 steden i.p.v. de bekende 11 steden.

Op het 1250 – veld werd zaterdagmiddag gestart met “Twaalfstedentocht”. Tientallen rubberbootjes, luchtbedden, zwembaden en alles wat in het water bleef drijven verscheen aan de start. De koek en zopie stond klaar zodat iedere deelnemer chocolademelk of snert kon krijgen en een stempelkaart, ja er moest natuurlijk  12 keer gestempeld worden.

De welbekende Leo Schuil gaf het startsein van deze zomerse “Twaalfstedentocht”. Bij de Meckamabrug werd gestart en zo ging men richting de jachthaven,onderweg passeren de dappere deelnemers 12 ludieke stempelposten als bewijs dat je de hele route hebt overwonnen waarna de rubberbootjes terug moesten varen naar de Wallen waar de laatste stempel gehaald moest worden. Dweilorkest De Wodkapel zorgde voor de muzikale sfeer.

Na afloop was de prijsuitreiking van de mooist versierde of de meest originele rubberboten. Er waren prijzen van 75 euro, 50 euro en 25 euro.

Foto’s Fokke Jongsma en Video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button