Sport

Ruime overwinning van ’t Fean ’58 tegen Hardegarijp

HARDEGARIJP – De uitwedstrijd tegen Hardegarijp leverde geen problemen op voor ’t Fean ’58. Na negentig minuten stond er een 0-5 eindstand op het scorebord. Door deze overwinning blijven de Feansters koploper. Ondanks de ruime zege was het niet de beste wedstrijd van ’t Fean ’58. “Het was vandaag zeker niet hoogstaand”, bekende trainer Minno van der Werff eerlijk. De bezoekers openden na acht minuten al de score. Erwin Vos stuurde Bard Pultrum diep, die zijn voorzet door Jens Hamstra zag binnen geschoten (0-1). Of het aan de vroege voorsprong lag, de gretigheid ontbrak aan Feanster zijde. Hoewel een overwicht aan balbezit duurde  het tot vlak voor de rust tot de score werd uitgebreid. Op een afstandschot van Steef Loopstra was doelman Jouke Vleer kansloos (0-2). Hardegarijp kon er weinig tegenover stellen. Aanvallend konden zij de Feanster defensie niet echt verontrusten, al had de gelijkmaker vlak voor het doelpunt van Steef Loopstra zo maar kunnen vallen. Op een voorzet van Jorrit Gielstra kwam Benny Dijkstra een teenlengte tekort.

In de tweede helft kwam de thuisclub beter in de wedstrijd, maar doelman Hessel Huisman kwam nauwelijks in moeilijkheden. De wedstrijd kabbelde voort tot een kwartier voor tijd met invaller Erwin Tabak in de hoofdrol. Zijn voorzet werd door René Mellema binnen gewerkt (0-3). Even later een fraai een/tweetje tussen Bard Pultrum en Jens Hamstra, welke werd afgemaakt door Tabak (0-4). En vijf minuten voor het einde krulde Erwin Tabak vanaf zo’n 25 meter de bal in de bovenhoek, onhoudbaar voor doelman Vleer, het mooiste van het kwintet doelpunten (0-5). Door de ruime overwinning werd het doelsaldo flink opgevijzeld. Dat kan belangrijk zijn aan het einde van de competitie. Al wil Minno van der Werff daar helemaal niet aan denken. “Wij proberen zo lang mogelijk mee te doen, wij kijken en genieten van week tot week. Niks moet”, aldus Minno van der Werff, die geen enkele druk wil leggen op zijn jonge selectie.

Het verloop van de wedstrijd gaf de gedreven Feanster trainer de gelegenheid om z’n hele bank speelminuten te geven. Zo kwamen in de loop van de tweede helft naast Erwin Tabak ook Jurre de Haan en de A-junioren Mark Jager en Almer de Jager binnen de lijnen. Minno van der Werff: “We hebben drie zware wedstrijden achter elkaar gespeeld, Marum, VVI en Be Quick Dokkum, waarvan de laatste afgelopen dinsdag. Je kunt zien dat een aantal jongens op hun tenen lopen. Dat merk je. Daarom is het fijn dat je vrijuit kunt wisselen.”

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen concurrent Kollum op het programma. “We doen het deze week rustig aan, het tempo even wat temperen.”