HoofdnieuwsRegionaal

Ruimere openingstijden toeristische informatiepunten Dokkum

DOKKUM – Sinds afgelopen voorjaar heeft Dokkum drie toeristische informatiepunten. Deze zijn gevestigd in museum het Admiraliteitshuis, supermarkt Jumbo en boekhandel Schaaf. Toeristen in Dokkum kunnen hier terecht voor informatie over de historische stad en haar omgeving. De openingstijden van de informatiepunten zijn nu verruimd.

In het Admiraliteitshuis kunnen bezoekers aan Dokkum terecht voor onder andere stadswandelingen, rondvaarten, wandel- en fietsroutes en foldermateriaal met informatie en tips over de regio. Daarnaast hebben de Jumbo en boekhandel Schaaf een ondersteunend informatiepunt in hun winkel gerealiseerd waar men sinds kort ook terecht kan voor toeristische informatie. Het museum opent nu ook op maandag van 10.00 tot 17.00 uur en iedere ochtend vanaf 10.00 uur de deuren. Verder zijn het Admiraliteitshuis en boekhandel Schaaf tijdens koopzondagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Supermarkt Jumbo is iedere zondagmiddag geopend. Een andere serviceverbetering is dat de ruimere openingstijden van het informatiepunt in het museum ook vanaf september na het hoogseizoen gelden. Om de ruimere openingstijden mogelijk te maken, heeft het museum dit jaar eenmalig extra subsidie van de gemeente Dongeradeel ontvangen.

 

Er wordt op dit moment gewerkt aan een andere aanpak voor de toeristische marketing en het gastheerschap in Noordoost Fryslân. De verantwoordelijkheid voor de toeristische promotie en informatievoorziening komt meer bij de toeristische ondernemers te liggen. Er is ook bewust voor gekozen niet te investeren in nieuwe kantoren, maar bezoekers te informeren op de plekken waar ze al komen. Omdat er in Dokkum veel toeristen komen, vindt de gemeente Dongeradeel het wel belangrijk dat bezoekers naast het opvragen van digitale informatie toch ook fysiek terecht kunnen bij een toeristisch informatiepunt. Daarom is er in samenwerking met het Admiraliteitshuis een fysiek toeristisch informatiepunt in het museum in de historische binnenstad gerealiseerd en hebben twee ondernemers een ondersteunend informatiepunt gerealiseerd. Het Binnenstadsmanagement Dokkum is blij met de uitbreiding van de service voor bezoekers in de vorm van de informatiepunten en de verruimde openingstijden van het Admiraliteitshuis.

 

 

Fotobijschrift: Het toeristisch informatiepunt in museum het Admiraliteitshuis in Dokkum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button