HoofdnieuwsRegionaal

Ruthger Schoonderbeek benoemd tot directeur Werkorganisatie DDFK-gemeenten

KOLLUM – Ruthger Schoonderbeek is per 1 juni 2015 benoemd tot directeur van de Werkorganisatie DDFK-gemeenten (in oprichting). Op 1 januari 2016 moet de fusieorganisatie van de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. van start gaan. 

Ruthger Schoonderbeek is op dit moment nog gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de gemeente Kollumerland c.a. Vanaf 1 juni 2015 gaat Schoonderbeek zich volledig richten op het vormgeven en inrichten van de nieuwe ambtelijke organisatie.
Schoonderbeek was sinds september 2011 aan de gemeentelijke organisatie van Kollumerland verbonden. Daarvoor heeft Schoonderbeek diverse andere functies bij de gemeentelijke overheid vervuld. Zo was Schoonderbeek bijvoorbeeld van 2004-2010 gemeentesecretaris bij de gemeente Marum en vervulde hij van 2002-2004 de functie van sectorhoofd Fysieke Structuur bij de gemeente Midden-Drenthe.

Nieuwe ambtelijke organisatie

De voorbereidingen voor de nieuw te vormen werkorganisatie zijn in de tweede helft van 2014 begonnen. In augustus vorig jaar hebben de gezamenlijke gemeenteraden de intentieovereenkomst tot samenwerking vastgesteld. Vanaf 1 januari 2015 is ook de gemeenschappelijke regeling in werking getreden.

De nieuwe directie van de werkorganisatie bestaat uit een directeur en een adjunct-directeur. De directeur is eindverantwoordelijk voor het functioneren, de effectiviteit en de doorontwikkeling van de fusieorganisatie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button