HoofdnieuwsRegionaalSport

Sabina Bosma van SVK wint gouden medaille

VEENWOUDEN – Vandaag was de 2e plaatsingswedstrijd voor de niveaus f,g en h. In de eerste wedstrijd werd er geturnd door Isa van der Meer en Aniek Posthumus die turnen in de categorie jeugd 1 H. Sabina bosma komt uit in de categorie jeugd 2 H. Isa en Aniek turnden beide een goede wedstrijd. Isa werd op de balk zelfs 3e door een keurige oefening aan de jury te presenteren. Aniek behaalde juist een hoge score op de sprong waar ze 2e op werd van alle deelneemsters. Helaas werden ze beide erg streng gejureerd op de vloer wat grote aftrek gaf. Sabina had gisteren twee blaren gekregen, maar dit weerhield haar er vandaag niet tegen om te gaan knallen. Zonder inturnen liet ze een top oefening zien op de brug en behaalde hiermee de hoogste score. De vorige keer liet Sabina de punten liggen op de balk, maar ze nam revanche en bleef op de balk staan. Na zo´n goede wedstrijd mocht Sabina dan ook het goud mee naar huis nemen.

In de tweede wedstrijd turnden Julia Lautenbach, Maxime Feenstra en Marije Heidstra in baan A in de categorie jeugd 1 G. Julia turnde een uitstekende balkoefening en dit werd beloond met hoge punten. Ze werd op dit toestel 2e. Helaas liet ze punten liggen bij de brug waar ze een val had. Ze eindigde als 12e. Maxime draaide een goede wedstrijd en werd hiermee 7e. Ook zij liet op balk zien dat ze bij de besten van dit toestel behoorde. Ze werd hierop 4e in het eindklassement. Bij het inturnen van de brug had ze een val, maar ze zette door en liet bij de echte wedstrijd zien dat ze het wel degelijk kon. Marije haar beste toestel was de sprong en daarop werd ze 2e met een puntentotaal van 11.33. Verder heeft ze goede oefeningen laten zien. Alleen op de balk mag ze wel wat meer lef tonen. Aryana Veenstra en Jessica Steendam kwamen in actie in baan B in de categorie jeugd 1 F. Aryana behaalde een hoge score bij de vloer, namelijk een puntentotaal van 11.15. Hiermee werd ze 2e op dit toestel. Op balk heeft ze zich ten opzicht van de vorige wedstrijd verbeterd, want ze viel niet van de balk. Op de brug had ze de voeten er niet helemaal op met ophurken, maar ze dit toch een poging om naar de hoge te springen. Helaas haalde ze dit niet en viel ze. Ze wilde de oefening afmaken, dus na deze val heeft ze ontzettend knap doorgeturnd. Ze eindigde helaas net buiten het podium en werd 4e. Jessica probeerde vandaag haar 1e plek van de vorige wedstrijd te verdedigen. Op brug 11,65 en vloer 11.9 was deze dame onverslaanbaar en behaalde dan ook de hoogste scores van haar concurrenten. Jessica ging met een zilveren medaille de deur uit.

In de laatste wedstrijd werd er geturnd door Hester Hiemstra en Lieke Klaver in de categorie junior 1 F. Hester liet een nette vloeroefening zien en bleef bij alle onderdelen op de balk staan. Op sprong heeft ze punten laten liggen. Ze eindigde als 6e. Lieke haar beste onderdeel was de balk. Met een strakke oefening liet ze de concurrentie ver achter zich. Met 0,80 punten verschil met nummer 2 was ze op dit toestel niet te verslaan. In het eindklassement kwam ze helaas net naast het podium terecht op een 4e plaats. Anna Nuveld turnde in de categorie junior 1 G. Anna had vandaag iets recht te zetten en dat is haar zeker gelukt. Ze turnde veel strakker dan de vorige wedstrijd. Ook turnde ze een balkoefening zonder vallen. Op de sprong werd ze derde met een keurig uitgevoerde overslag. Ze eindigde na alle toestellen op een 6e plaats. Ook Irene Zijlstra turnde in de laatste wedstrijd. Ze kwam uit in het niveau junior 2 G. Ze begon goed met een nette vloeroefening en ook de sprong werd goed uitgevoerd. Op sprong was ze dan ook 3e. Bij de brug lukte het ophurken jammer genoeg niet, waardoor de score omlaag ging. Bij de balk bleef ze keurig op de balk staan, maar door de zenuwen stond ze niet zo strak als bij de vorige wedstrijd. Ze eindigde als 5e.

Het is nog afwachten of deze dames zich hebben geplaatst voor het FK.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button