HoofdnieuwsRegionaal

Samen aan de slag op Landelijke Opschoondag in Kollum

KOLLUM – Zaterdagmorgen was de Opschoondag in de gemeente Kollumerland.  Deze werd georganiseerd door Watersportvereniging Kollum en Vogelwacht Kollum in samenwerking met de gemeente Kollumerland c.a. en vrijwilligers van de Vogelwacht Kollum.  De Watersportvereniging Kollum en andere vrijwilligers verzamelden zich bij het havengebouw van de Watersportvereniging Kollum.

Iedereen werd welkom geheten met een bakje koffie waarna wethouder Jelle Boerema de enthousiaste vrijwilligers toe sprak. Nadat de veiligheidshesje en grijpers waren uitgedeeld vertrok iedereen in groepjes. Zo ging een groepje met een bootje langs de waterkant op zoek naar afval en liep een groepje langs het parkeerterrein bij de supermarkten op zoek naar zwerfafval. Afval werd er zeker gevonden, zakken vol. Om 12.00 uur werd er onder gezellig samenzijn broodjes en soep genuttigd. Na afloop kreeg iedereen een presentje mee naar huis.

Deze dagen zijn bedoeld om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, ook al is dit van een ander. Het geeft een positief gevoel, en wanneer tien procent van de burgers dit regelmatig doet, verdwijnt het probleem zwerfafval als sneeuw voor de zon.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button