HoofdnieuwsRegionaal

Sap!dag bij Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost

BUITENPOST – Botanische Tuin De Kruidhof organiseert op 29 september voor de tweede keer een Sap!dag in haar kassencomplex. Van 10.00 tot 17.00 uur kunt u weer genieten van (h)eerlijke eigengemaakte sappen, wijnen en likeuren uit onze eigen tuinen.

 

De afgelopen weken hebben tuinmedewerkers weer fruit geplukt en verwerkt tot diverse ‘sappen’. Naast fruitsappen is er ook bier, wijn, notenlikeur en beerenburg gebrouwen. Hoe dit in zijn werk ging, wat er wel en wat er niet gelukt is… De Kruidhof vertelt u er graag over. Verder bieden bedrijven en organisaties uit de regio hun producten aan en laten u zien hoe zij deze produceren tijdens een gezellige markt. Natuurlijk kan er van alles worden geproefd deze dag.

 

Week van de (Fryske) Smaak

29 september is de eerste dag van de Week van de Smaak. Het thema is dit jaar de aardappel. U kunt daarom o.a. proeven van een heerlijke aardappelsalade van Wâldgieltsjes met kruidenazijn uit eigen tuin. Fruitkwekerij Frytsjam verzorgt een demonstratie appelsap maken. Zij zijn tijdens de sapdag volop in bedrijf met het shredden en persen van ingebrachte appels. Neem ook uw eigen appels mee en ontvang aan het eind van de dag vers geperst appelsap. Er zijn demonstraties van het maken van allerhande alcoholische en niet-alcoholische sappen en om 11.00 uur en om 13.30 uur kunt u kijken naar een demonstratie Beerenburg maken van kruiden uit onze tuinen. Ook worden bijvoorbeeld overheerlijke en gezonde smoothies gemaakt van kruiden en fruit door Krûdwiizer.

 

Kinderactiviteiten

– 11.00 uur en 13.30 uur: zelf sap persen in onze Fruithof

– 15.00 uur voorstelling verteltheater Ithaka. Kinderen leren spelenderwijs acteren in echte theaterkostuums in een wel heel bijzondere voorstelling van Baukje Fennema van Ithaka. Gecombineerde entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa voor € 5,00 per persoon.

 

Kom proeven, voelen en luisteren tijdens deze speciale dag in het teken van alles wat de natuur ons geeft. De recepten van de sappen liggen voor u klaar zodat u thuis uw favoriete drank na kunt maken. Houd voor het volledige programma de website van De Kruidhof in de gaten.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button