HoofdnieuwsRegionaalSport

SC Heerenveen komt op donderdag 3 juli naar VV Buitenpost

BUITENPOST – Op donderdag 3 juli komt SC Heerenveen naar sportpark De Swadde in Buitenpost. De club uit Heerenveen speelt, onder leiding van nieuwe trainer Dwight Lodeweges, een oefenwedstrijd tegen eersteklasser VV Buitenpost.

Het organiseren van topwedstrijden in Buitenpost is uitgegroeid tot een traditie met jaarlijks duizenden bezoekers. Deze editie tegen SC Heerenveen is een bijzondere, VV Buitenpost viert het feit dat er dertig jaar topclubs op bezoek komen. Het is de tiende keer dat Heerenveen te gast is. Afgelopen donderdag werd in het Abe Lenstra stadion het contract ondertekend door Herman van Dijk, teammanager SC Heerenveen, voorzitter Paul Olijve en PR-voorzitter Hielke Jan Ellens van VV Buitenpost.

Cruijff, Van Basten en Koeman

Vele topspelers hebben hun voetsporen achtergelaten op sportpark De Swadde. Het begon in 1984 met AFC Ajax. Daarna volgden nog vele clubs zoals Barcelona (3x), Valencia, Feyenoord, KV Mechelen, AZ, FC Groningen en PSV. Ajax speelde in totaal vier keer op het hoofdveld. ‘Met Ajax en eigenlijk alle clubs hebben we nog altijd goede contacten’, aldus voorzitter Paul Olijve. ‘Al zal een vierde keer Barcelona wel lastig worden.’ Bijzonder aan de dertigjarige traditie is dat bijvoorbeeld Daley Blind foto’s van zijn vader Danny ziet hangen in de kleedboxen. ‘Of dat Ronald Koeman met Ajax, Barcelona en later als coach van AZ te gast is in Buitenpost’, vult PR-voorzitter Hielke Jan Ellens aan.

Jeugdopleiding VV Buitenpost

Om de aanwas van nieuw talent voor het eerste elftal niet te stoppen, is er een jeugdopleiding. Daarmee heeft de club de laatste jaren belangrijke stappen gezet. Er is veel aandacht voor de jonge spelers, waarbij plezier altijd voorop staat. Voetballen is populair in Buitenpost, de club is ambitieus en in beweging. Dankzij de vele vrijwilligers en sponsors is er de mogelijkheid om te blijven bouwen aan vooruitgang.

De wedstrijd tegen SC Heerenveen op donderdag 3 juli begint om 19.00 uur. Binnenkort volgt meer informatie over de voorverkoop en het definitieve programma.

 

 

Op de foto v.l.n.r.: Hielke Jan Ellens (voorzitter PR VV Buitenpost), Paul Olijve (voorzitter VV Buitenpost) en Herman van Dijk (teammanager SC Heerenveen)

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button