SC Veenwouden wint met 2-4 na een boeiende strijd bij Kollum

KOLLUM – SC Veenwouden deed dinsdagavond goede zaken voor wat betreft de stand op de ranglijst in de 2e Klasse I. De formatie van trainer Yko de Boer nestelde zich op de 5e plaats na een 2-4 uitzege tegen Kollum. Het belangrijkste was echter dat de afstand naar de onderste 4 plaatsen werd verruimd.

De Feanwâldsters kenden een bliksemstart, het was Stefan Jan Sijtsma die al na 20 seconden de bal in het net deponeerde achter Kollum-doelman Eppie Weidenaar. SC Veenwouden ging door met agressief pressiespel waar Kollum geen antwoord op had. In de 8e minuut tekende Albertjan van Zwol de 0-2 aan met een fraaie diagonale kopbal uit een voorzet van Rinse Procee. Pas na zo’n 15 minuten leek Kollum wakker te worden en probeerde het wat terug te doen. Zo moest Wigle Westerlaan in de 25e minuut redding op de doellijn brengen namens SC Veenwouden. In de 35e minuut was het Albertjan van Zwol die zijn schot door doelman Weidenaar gestopt zag. Drie minuten later was het wel raak voor Kollum uit een schitterende vrije trap van Romke Bos, 1-2. Kollum rook de aansluiting en gaf vol gas. In de 40e minuut was Marinus Hoekstra dicht bij de gelijkmaker maar hij zag zijn kopbal naast het Veenwouden-doel verdwijnen. SC Veenwouden mocht van geluk spreken dat de 1-2 tot de pauze bleef staan.

Kollum ging na de thee verder met waar in het in de eerste helft gebleven was. Het zette SC Veenwouden voortdurend onder druk. Na zo’n 13 minuten spelen, deed SC Veenwouden voor het eerst wat terug toen Wouter Flootman naast schoot.  Drie minuten later was het Rinse Procee die zijn schot net over het Kollumer doel zag verdwijnen. In de 64e minuut voorkwam doelman Coenraad van der Mark de Kollumer gelijkmaker met een uitstekende redding. In de 67e minuut werd Wouter Flootman onreglementair afgestopt in het strafschopgebied. Albertjan van Zwol kende geen probleem met het verzilveren van de toegekende strafschop, 1-3. Die treffer kwam op een uitstekend moment voor SC Veenwouden. Kollum leek er niet meer in te geloven totdat in de 78e minuut Joop Pijnacker alleen op doelman Coenraad van der Mark kon afgaan. Hij had gezien dat teamgenoot Robert Lietmeyer was meegelopen en legde de bal keurig af. Lietmeyer kon met een simpel tikje de 2-3 aantekenen. Kollum geloofde er weer in en de druk werd weer opgevoerd. De beste kans aan Kollum-zijde was voor Joop Pijnacker in de 89e minuut, doch hij zag zijn kopbal naast het doel verdwijnen. In blessuretijd was het Stefan Jan Sijtsma die namens SC Veenwouden wel wist te scoren, 2-4.  Vrijwel direct na deze treffer floot de uitstekend leidende Rutger Werkhoven voor de laatste maal in deze aantrekkelijke wedstrijd.