HoofdnieuwsRegionaal

Schatzoeken voor de jeugd in Kollum

KOLLUM – In de tuin bij Oudheidkamer Mr. Andreae te Kollum werd op zaterdagmiddag 18 oktober de tweede detectorzoekmiddag gehouden voor de jeugd. Deze middag werd georganiseerd naast de nu nog twee weken lopende  zomerexpositie over Esonstad en de Vikingen. Onder prachtige weersomstandigheden kwamen zo’n 30 jongens en meisjes variërend in leeftijd van zes tot twaalf jaar naar de Oudheidkamer om met behulp van drie metaaldetectoren te zoeken naar schatten uit het verleden in een grote zandbak. Uit wijde omgeving was men naar Kollum gekomen om iets moois te vinden. De meeste kinderen waren vergezeld van een of meer ouders of grootouders

Musketkogels, oude munten, gespen, en velerlei andere metalen voorwerpjes uit vroegere eeuwen werden enthousiast opgepiept. Tussen deze heuse bodemschatten, welke de jeugd overigens mee mocht nemen naar huis, bevonden zich  soms goudkleurige prijsmunten waarmee enkele gelukkige zoekertjes ook nog een fraaie bonusprijs in de wacht sleepten. Na afloop van een sessie van telkens drie zoekers stonden vrijwilligers van de Oudheidkamer klaar  met limonade en andere drankjes voor de kinderen en hun ouders of andere familieleden.

Deze dag kwam mede tot stand door medewerking van de Detector Amateur (zorgde voor de bodemvondsten) en firma D.J. Laan uit Hippolytushoef (stelde de drie metaaldetectoren beschikbaar voor gebruik).

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button