Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Schoolleider van het Jaar 2013

KOLLUM – Tijdens de Dag van de Schoolleider, op 25 september 2013, wordt de Schoolleider van het Jaar-Pluim uitgereikt. Voor deze titel zijn 4 schoolleiders voorgedragen.
Ouders en teamleden zijn gevraagd om de ‘Schoolleider van het Jaar’ voor te dragen: wie verdient die titel en waarom? Een vakkundige jury, bestaande uit Toine van de Velde (oud-directeur van de Katholieke Pabo Zwolle), Martin Heerspink en Joyce Seijbel (oprichters Samen-binden, gericht op meer en betere communicatie tussen school, ouder en kind) en Gerard Gerdes (voorzitter van het Onderwijsbureau Meppel), buigt zich over de voordrachten. Van doorslaggevend belang bij de toekenning van de Pluim is dit jaar de manier waarop de schoolleider invulling geeft aan de relatie van de school met haar omgeving.
Twee van de vier komen uit Friesland.

 

Het gaat om Douwina Noordmans van de openbare Professor Casimirschool in Kollum en Bob Rijpstra van de openbare basisschool Nynke van Hichtum in Dokkum. De andere kandidaten die zijn voorgedragen zijn Peter Bult van de katholieke Mgr. Niermanschool in Meppel en Mariëtte Eilert van de katholieke basisschool Heilig Hart in Lemelerveld.
Op de Dag van de Schoolleider wordt de Pluim tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt aan de winnaar. Omdat Onderwijsbureau Meppel dit jaar 25 jaar bestaat, is het feest voor de schoolleiders op een bijzondere locatie, de Koperen Hoogte in Zwolle. Er is een leuk en afwisselend programma georganiseerd met muziek, entertainment, en een drankje en een hapje.
De Dag van de Schoolleider is een initiatief van Onderwijsbureau Meppel. Het bureau wil hiermee zijn waardering uitspreken voor het werk van de schoolleider en heeft daarom de laatste woensdag van september uitgeroepen tot Dag van de Schoolleider.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button