112HoofdnieuwsRegionaal

Scooterrijder slaat op de vlucht voor politie en ontkomt in Kollum

KOLLUM – Een scooterrijder is zondagmiddag op de vlucht geslagen nadat hij van de politie een stopteken kreeg. Agenten zagen op de N355 van Buitenpost richting Twijzel een scooter uit tegenovergestelde richting naderen.

Omdat bromfietsen hier niet op de hoofdrijbaan mogen rijden, keerden ze de auto en gaven ze de scooterrijder een stopteken. De bestuurder keek om, maar stopte niet. Ook toen agenten naast de scooter reden en de bestuurder door het geopende raam tot stoppen maanden, reed hij door. In Buitenpost raakten agenten de scooterrijder uit het beeld. Even later kwamen ze bij Kollum de scooterrijder weer tegen. In Kollum wist de scooterrijder opnieuw met succes aan de achtervolgende politieauto te ontkomen.

Een gelukje voor de bestuurder, al leert de ervaring dat een vluchtende bestuurder zichzelf voor toekomstige ritten flink op de politieradar zet. Het kenteken van de scooter bleek geschorst te zijn. Tegen de kentekenhouder wordt voor een aantal overtredingen proces-verbaal opgemaakt.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button