HoofdnieuwsRegionaal

Scootmobieltraining voor scootmobielbezitters

KOLLUM – Donderdagmiddag 20 juni 2013 wordt er door de gemeenten Kollumerland en Achtkarspelen in samenwerking met de Stichting Bevordering Verkeerseducatie een scootmobieltraining georganiseerd. Het doel van de training is dat u meer vertrouwd raakt met uw scootmobiel en veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Verscheidene inwoners van Kollumerland c.a. en Achtkarspelen hebben via de zorgverzekering of via de gemeente een scootmobiel gekregen. Door de leverancier van de scootmobiel is meestal wel instructie gegeven voor de bediening. Toch is dit voor een groot aantal mensen niet voldoende om zich veilig en vertrouwd te voelen met de scootmobiel. De scootmobieltraining helpt u verder op weg.

Wanneer en waar

De scootmobieltraining wordt georganiseerd op donderdagmiddag 20 juni 2013 van 13.00 tot 16.30 uur. De training wordt gehouden in en nabij de Colle, Kerkstraat 4 te Kollum.

Training

Deze rijvaardigheidstraining is geen examen. Het biedt een ontspannende gelegenheid om deel te nemen aan het verkeer onder begeleiding van een rij-instructeur die een deskundig advies geeft over de rijstijl. Het geheel bestaat uit drie onderdelen:

  • Een theoriegedeelte, waarin de nieuwste verkeersregels en verkeerssituaties aan bod komen, waarbij de plaats op de weg voor een scootmobiel centraal staat;
  • Een behendigheidgedeelte, tijdens het behendigheidgedeelte rijdt u onder begeleiding met de scootmobiel op een uitgezet parcours;
  • Een praktijkgedeelte, waarin u onder begeleiding van een ervaren rijinstructeur een proefrit maakt.

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen € 5,- per persoon. Tot 6 juni 2013 kunt u zich voor de scootmobieltraining aanmelden met het formulier dat u hieronder als pdf kunt downloaden. Na aanmelding ontvangt u minimaal één week van te voren verdere informatie over de training.

Aanmeldingsfomulier

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button