Selectie Invicta pakt volle buit

KOLLUM – Op de vroege zaterdagmiddag, tegelijk met de intocht van de goedheiligman, kruisten de selecties van KV Flamingo´s en KV Invicta de degens. In de Van der Bijhal mocht Invicta proberen om in deze rasechte streekderby’s de punten in eigen huis te houden. Een lastige opgave, aangezien Invicta 2 op het veld dik verloren had van Flamingo´s 2 en Invicta 1 ternauwernood een gelijkspel uit het vuur had gesleept.

De ouverture was voor Invicta 2 en na een half uur spelen leek het er niet op dat deze wedstrijd winnend afgesloten zou worden. De 4-8 achterstand bood weinig perspectief, terwijl het spel zeker niet minder was dan dat van de Flamingo’s. Invicta wist zich echter na een doelpuntloos eerste kwartier van de tweede helft terug te knokken in de wedstrijd. Na twee treffers van Wilma Grijpma werd het 8-8 en Ruurd Meindertsma en Weinyk Dorst zorgden zelfs voor een 10-8 voorsprong. Een zeer spannende laatste 5 minuten braken aan, waarin de Flamingo’s nog op 10-9 wisten te komen, maar vanaf de strafworpstip besliste Eelco Egberts de wedstrijd. Een 11-9 eindstand prijkte op het scorebord, waar Invicta 2 vooraf niet op gehoopt had.

Hierna was het de beurt aan de hoofdmachten van beide verenigingen. Een derby staat altijd garant voor veel strijd en passie, maar meestal ook voor weinig doelpunten. Toch stond er in mum van tijd een 3-3 tussenstand op het scorebord. Invicta kwam nog op 4-3 door een mooie goal van Davit van Dusschoten, maar hierna namen de Flamingo’s het voortouw. Ze waren feller in de duels en verdedigden zeer fanatiek op de ballijnen. Ze namen een 4-6 voorsprong, maar Invicta knokte zich weer terug tot 7-7. Toch waren het de Flamingo’s die de ruststand bepaalden op 7-8.

De tweede helft startte met een mooie goal van Trynke Groendijk (8-8), maar de Flamingo’s hadden snel hun antwoord klaar en kwamen weer op een kleine voorsprong. De Kollumers lieten zich niet kennen en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Meer duels werden gewonnen en de afronding werd beter, zodat na een kwartier spelen de stand 12-10 was in het voordeel van Invicta. De Flamingo’s knokten voor wat ze waard waren en gingen daarbij wel af en toe fysiek over de schreef. Ze kwamen  terug tot 13-12, maar mooie goals van Arjan Kiewiet en Hinke Beets brachten Invicta op een veilige marge van 15-12. Invicta speelde de wedstrijd zeer goed uit en hield het verdedigend goed dicht. De eindstand werd 16-14 en hierdoor is Invicta nog ongeslagen in de zaalcompetitie. Twee zeer mooie overwinningens, die vertrouwen geven voor de rest van het zaalseizoen!!