HoofdnieuwsRegionaal

Sfeervolle krystkuier bij Meckama State

KOLLUM – Op woensdag  17 december organiseert Meckama State (Noorderbreedte) een speciale krystkuier voor jong en oud. De kuier begint om 19.00 uur vanaf Meckama State en is rond 20.30 uur afgelopen. Het pad zal prachtig verlicht zijn door meer dan duizend waxinelichtjes. Iedereen die belangstelling heeft, kan zich tot 14 december opgeven bij de receptie van Meckama State. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Aan het begin van de kuier stuurt een heraut de mensen groepsgewijs richting de stal waar Jozef en Maria te vinden zijn. Samen met de wijzen uit het Oosten gaan we op zoek naar de ster van Bethlehem. Onderweg zal de plaatselijke brassband kerstliederen spelen en zullen vuurkorven branden. Bij deze vuurkorven staan figuranten die iets van het kerstverhaal vertellen.

De tocht is niet te lang en kan zowel zittend in een rolstoel als lopend met eventueel een rollator gedaan worden, zodat iedereen  in de stal het kindje in de kribbe zal kunnen bewonderen. Na de kuier is er een ontvangst met gezang van het kerkkoor in de grote zaal. De wandelaars  kunnen hier nog even nagenieten en luisteren naar de liederen. Dit alles onder het genot van een kop warme chocolademelk.

Meckama State is onderdeel van Noorderbreedte. Noorderbreedte biedt (ouderen)zorg bij mensen thuis of in een woonzorgcentrum; voor korte of voor langere tijd. Noorderbreedte werkt vanuit de visie dat mensen die in een bepaalde periode afhankelijk zijn van zorg zoveel mogelijk zichzelf moeten kunnen zijn en streeft naar een optimale samenwerking tussen cliënt, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van Noorderbreedte.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button