Ondernemend

Shiitake van Mushrooms4Life: waarvoor kun je het gebruiken?

KOLLUM – Het paddenstoelenseizoen is aangebroken! Je ziet ze werkelijk overal. In de nabij gelegen bossen, op oude boomstronken, tegen bomen maar ook in het gras. Maar wist je dat sommige paddenstoelen heilzame eigenschappen bevatten en perfect zijn om als supplement in te nemen? Deze medicinale paddenstoelen worden steeds populairder. In Kollum duiken ze steeds meer op in supermarkten, drogisterijen en gezondheidswinkels. Daarom behandelen wij deze week de medicinale paddenstoel: Shiitake. Deze paddenstoel is niet alleen heel erg lekker, maar ook goed voor je immuunsysteem.

Traditionele Chinese Geneeskunde
Shiitake is geen ‘nieuwe’ of net ontdekte paddenstoel. Het wordt al eeuwen ingezet binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het eerste bekende gebruik van deze paddenstoel ligt rond 7.000 jaar geleden. Ook raakt de wetenschap steeds meer onder de indruk van de therapeutische werking. Steeds vaker worden er nieuwe onderzoeken gepubliceerd. De populariteit van deze paddenstoel is met name te danken aan zijn smaak. Shiitake is ontzettend lekker en laat zich goed combineren met vele gerechten. Dit ten opzichte van andere medicinale paddenstoelen die niet bekend staan om hun smaak. Ondanks dat de paddenstoel erg lekker is, heeft hij veel meer te bieden. Shiitake heeft aardig wat heilzame eigenschappen die het lichaam bij tal van processen ondersteunt.

Medicinale voordelen
Shiitake heeft een eigen palet aan werkzame stoffen die het lichaam bij talloze processen ondersteunen. Dit gebeurt op een natuurlijke manier. Zo bevatten de Shiitake supplementen de volgende voordelen:
● Antiviraal en antibacterieel
● Schimmelwerend
● Bloeddrukverlagend
● Regulering van de bloedsuikerspiegel
● Remming van overmatige groei van Candida
● Balancerend effect op cholesterolgehalte
● Vitamine boost
● Bevat vele antioxidanten

Rijk aan bèta-glucanen en meerdere vitaminen
De Shiitake dankt deze heilzame eigenschappen aan de werkzame stoffen die het bevat. Deze paddenstoel heeft een breed palet aan belangrijke vitaminen (B, C en D), diverse spoorelementen, essentiële aminozuren en grote hoeveelheden Lentinan en Eritadenine (bèta-glucanen). Door deze mix aan voedingswaarden is de Shiitake een goede vleesvervanger en de perfecte aanvulling op een gebalanceerd en gevarieerd dieet.

Internationale paddenstoelenexpert Martin Powell
De Internationale paddenstoelenexpert Martin Powell raakten al snel geïnteresseerd naar de verschillende medicinale paddenstoelen. Met meer dan 20 jaar onderzoek richtte hij een unieke supplementenlijn op: Mushrooms4Life. Bij Mushrooms4Life vind je de populairste medicinale paddenstoelen in hoogwaardige poeders of capsules, waaronder de Shiitake.

Bij het ontwikkelen van de supplementen heeft Martin Powell puur gekeken naar hoe het zo dicht mogelijk bij de natuur kan blijven, zonder de tussenkomst van vulstoffen of additieven. Puur natuur en 100% biologisch. Hierdoor kan je puur profiteren van de kracht van de paddenstoel en niets anders. Want de paddenstoel bevat al genoeg waardevolle stoffen die het lichaam ondersteunen op tal van vlakken. Om dit te bereiken haalt Martin de paddenstoelen voor de supplementen zo dicht mogelijk bij hun oorspronkelijke bron vandaan. Waarom? Hierdoor bevat de paddenstoel de meeste werkzame stoffen. Het groeit immers onder de beste omstandigheden.

Shiitake kopen?
Ben jij enthousiast geworden over medicinale paddenstoelen en wil je meer weten over deze bijzondere paddenstoel? lees dan alle informatie over paddenstoel supplementen op de gezonde wereld, een informatief lifestyleblog.

Voor medicinale paddenstoelen kun je terecht bij diverse (online) winkels, drogisterijen en gezondheidswinkels. Kijk voor het dichtstbijzijnde verkooppunt in Kollum op de website van Mushrooms4Life.

Ben je een retailer en wil je de producten van Mushrooms4Life aan je assortiment toevoegen? Ga dan naar de voedingssupplementen groothandel Smart & Zo.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button