EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Showavond Wardy’s got talent groot succes!

KOLLUM – Op zaterdag 22 juni hield de gymnastiekvereniging Wardy Kollum als afsluiting van een mooi en sportief seizoen de uitvoering ‘Wardy’s got talent’. Na wekenlang oefenen kon om 19.00 uur het spektakel losbarsten in de van der Bij-hal. Tijdens de openingsact had voorzitter John Breider en tevens speaker van de avond, een paar grote verrassingen voor haar leden. Met behulp van een Chinese draak en bestuurslid Hoite Hiemstra werden nieuwe trainingspakken geshowd. Deze nieuwe trainingspakken zijn onderdeel van een geheel nieuwe kledinglijn waarmee de sporters met ingang van het nieuwe seizoen perfect voor de dag kunnen komen. Ook werd een nieuwe turnvloer onthuld waar de turnsters vanaf het nieuwe seizoen nog veiliger op kunnen trainen.

Na de opening was het natuurlijk tijd voor de leden om al hun ingestudeerde showstukken te laten zien. De steps en zumba-groepen lieten een mooie demonstratie zien en toonden daarmee aan dat bij deze gymnastiekvereniging leden van allerlei verschillende leeftijden actief zijn. De kleuters legden een tocht af door de duinen om bij het strand te komen waar zij in hun bikini lekker konden springen en gek doen. Groep 3 liet op verschillende toestellen zien wat zij afgelopen jaar allemaal al hebben geleerd.  De meiden uit groep 4 en 5 lieten een mooie act zien waarbij ze begonnen met een ingestudeerde dans en vervolgens mooie sprongen over de kast lieten zien. Dat er ook heuse topmodellen rondlopen bij Wardy lieten de meiden en jongen uit groep 6, 7 en 8 zien. Na een aantal rondes lopen over de catwalk probeerden zij de enige jongen uit hun groep te versieren op hun hoge hakken en mooie kleding. Het voortgezet onderwijs liet een prachtige dans zien waarbij gebruik werd gemaakt van heliumballonnen. Dit zorgde voor een zeer speciaal effect waarmee ze de hele tribune stil kregen. Ook de keurgroepen lieten deze avond verschillende acts zien. De voorbereidende keurgroep en de  jongste keurgroep lieten op toepasselijke muziek een vrolijke stoelendans zien en vertoonden hun kunsten op de minitrampoline. De hoogste niveaus uit de keurgroep hadden hard getraind op een dans waar ze hun diverse kwaliteiten konden showen. Op zware muziek getoond in mooie kleding met mysterieuze maskers op lieten zij verschillende soorten dans en acrobatiek zien waarmee ze de uitvoering goed van start lieten gaan. Ook lieten alle talenten uit de keurgroep samen met FK-medaillewinnaars een toestellenact zien waarbij elke turnster op hoog niveau haar specialiteit aan het publiek kon tonen. Ook de discipline acrogym liet verschillende demonstraties zien. Zo liet de instap- en juniorengroep een dans zien waarbij ze alle geleerde acrobatische kunsten van dit seizoen vertoonden. Tussen alle acts door lieten in totaal 10 acroteams hun wedstrijdoefeningen zien een toonden daarmee aan dat de Kollumer vereniging binnen een paar jaar een aanzienlijk hoog niveau heeft gecreëerd.

Als slot van de avond liet de senioren-acrogymgroep een indrukwekkende show zien waar menig bezoeker kippenvel van kreeg. Een combinatie van dans, moeilijke acrobatiek, spannende muziek en prachtige kleding zorgde voor een perfecte afsluiting van een uitvoering om nooit meer te vergeten.

Meer foto’s van Wardy’s Got talent  klik hier

 

Foto’s Monique Hoekstra  verslag Jacolien van Panhuis

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button