Regionaal

Sierd Vegelin stopt als wethouder gemeente Achtkarspelen

BUITENPOST – Sierd Vegelin heeft het besluit genomen dat hij stopt als wethouder van de gemeente Achtkarspelen. Na een lange periode als raadslid voor het GBA was hij sinds juni 2022 actief als wethouder, met onder meer als portefeuilles beheer, jeugdzorg en onderwijs.

Sierd Vegelin is tot dit besluit gekomen omdat aan de functie van wethouder mooie kanten zitten, maar naar zijn oordeel ook aspecten die naar hij nu ervaart minder bij hem passen. Om die reden hebben hij en zijn vrouw Siepie de keuze gemaakt om niet de volledige periode tot de zomer van 2026 af te maken, maar nu qua werkzaamheden het roer om te gooien. Sierd gaat de komende tijd zich daarop oriënteren.

Het college van Achtkarspelen is hem dankbaar voor wat hij al die jaren voor de gemeente en haar inwoners heeft gedaan: zichtbaar, herkenbaar, aanspreekbaar. In de raadsvergadering van donderdag 21 maart aanstaande zal van hem afscheid worden genomen.

De fractie van het GBA is al bezig om, in goed overleg met de coalitiepartijen CDA en FNP, te bezien hoe op korte termijn de nu ontstane vacature kan worden ingevuld.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button