HoofdnieuwsRegionaal

Sing-In seizoen 2014 van start!

KOLLUM – Na een korte onderbreking van 2 maanden, vindt zondag 02 februari a.s. onze eerste interkerkelijke zangavond weer plaats. Lokatie is, zoals gebruikelijk, “De Kandelaar” aan de Voorstraat te Kollum. Het thema is: ”God zoekt stratenmakers”.

Na een bijzondere Kerst Sing-In in december jl. met samenwerking van de “Bliide Sjongers” en Gert van de Vijver als zandkunstenaar, pakken wij de draad weer op. Het thema voor zondag 02.02.14 is: “God zoekt stratenmakers”. Wanneer er een nieuwe weg wordt aangelegd, gaat dit vooraf aan veel voorbereidingen. Hierbij is belangrijk dat het zandbed goed wordt aangebracht. Dit is immers de basis voor een nieuwe weg. Is de basis niet goed, dan is de kans groot, dat de weg gaat verzakken met alle gevolgen van dien.  Straten maken is een zwaar beroep. In weer en wind op de knieën en met gebogen rug stenen plaatsen. Passen en meten, hier en daar een hoekje eraf kappen en aantrillen.  Vaak zie je een ploeg stratenmakers, soms zie je iemand alleen bezig. Tegenwoordig zie je steeds meer dat er machines worden gebruikt. Het zgn. machinaal straten. Ook hierbij geldt, dat het zandbed goed moet zijn voorbereid.

In het geloofsleven zoekt God stratenmakers: wegbereiders. Mensen die  een voortrekkers rol willen vervullen. Dit hoeven wij niet zonder hulp te doen, ook niet in ons eentje. Als Christenen mogen wij samen optrekken. Rekenend op Gods hulp en wijsheid waarbij de Heilige Geest ons tot een hulp is. Liederen zoals “God wijst mij de weg,  Mijn hulp is van U Heer,  Lichtstad met uw paarlen poorten” komen aan bod. Ook voor de kinderen is er weer een blok ingevuld.

Het beloofd weer een bijzondere avond te worden. Aanvang: 19.00 uur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button