HoofdnieuwsRegionaalVideo's

Kinderen Prins Bernhardschool vinden code voor Sinterklaas en zijn Pieten (video)

KOLLUM – Woensdagmorgen om 8.30 uur stonden de kinderen vol verwachting te wachten op de goede sint met zijn beste pieten. Maar het duurde even voordat ze kwamen. Sint had de kinderen van de Prins Bernhardschool al laten weten dat er een probleem was in het pietenpakhuis . Per abuis had een piet de deur van de pakjestrolley dicht laten gaan en wist hij vervolgens de code daar niet meer van.

Gelukkig kon de Sint wel diverse codekrakers in de noodbrief meesturen zodat de kinderen deze met de groep op konden lossen. Even later kwam er een vrachtauto aan. De grote laadklep werd geopend en kwamen de Sinterklaas en zijn pieten eruit met de trolley met de cadeautjes. Meester Heslinga kreeg de codekrakers van de kinderen en de pakken en de zakken gingen met de kinderen mee naar binnen.

Het grote feest kon verder gaan. Om de beurt mochten de groepen bij de Sint en de pieten in het versierde lokaal komen. De kinderen hadden tekeningen gemaakt en dansjes ingestudeerd. De pieten gaven heuse “gymnastiekenpietengymnastiek” en natuurlijk werd er lekker van de pepernoten gesnoept. Met een diploma op zak en een presentje in de tas ging een ieder weer blij naar huis om uit te rusten.

[youtube_video id=”jgeKutfuf2Q“]

 

 

Foto’s en video Fokke Jongsma  

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button