HoofdnieuwsRegionaal

Sinterklaasfeest voor F-pupillen

WARFSTERMOLEN – Afgelopen vrijdag was het weer zover, Sinterklaas zou op bezoek komen in de kantine van de Lauwers! De 12 zenuwachtige kinderen van het F1 team kwamen samen met hun ouders naar halfweg in afwachting of Sinterklaas wel zou komen. Eerdere jaren hadden Sinterklaas en zijn pieten nog al eens problemen om te komen, dus het was nog even afwachten. Gelukkig waren er dit jaar geen problemen. Tenminste ze hebben halfweg kunnen vinden, want rond kwart over 7 kwamen Sint en zijn twee pieten aan in de kantine. Alleen wel zonder staf.. Sinterklaas kwam namelijk niet met zijn eigen staf de kantine in, maar met een cornervlag! De echte staf was weg vertelde hij en dus werd er met behulp van de kinderen en pieten eerst gezocht. Gelukkig vond een van de pieten de staf en kon Sinterklaas plaats nemen op de speciale stoel op het podium.

Sinterklaas vond het erg gezellig en nam de tijd om een praatje te maken. De voorzitter, Jan Grijpma, werd ook het podium opgeroepen. Sinterklaas vertelde namelijk dat de winst van Ajax op FC Barcelona een cadeautje van Sint was en dat Barcelona dus eigenlijk express had verloren. Hier was onze voorzitter het niet mee eens en dit vertelde hij dan ook aan Sinterklaas. Sinterklaas kon niet anders zeggen dan dat een voorzitter vast heel veel verstand heeft van voetbal, en hij wel gelijk moest hebben. Hierna werden alle kinderen apart bij Sinterklaas het podium op geroepen en vertelde Sinterklaas iets en maakte een praatje met de kinderen. Best spannend! Ondertussen vielen de zwarte pieten ook nog in slaap op het podium. Ze waren zo moe van elke nacht op de daken, dat ze even wilden uitrusten. Sinterklaas wist hier wel iets op. Hij telde tot drie en dan moesten de kinderen boe! roepen, dan zouden de pieten vast wel weer wakker worden. Dit werkte, na de eerste boe! werd de ene piet wakker. De andere piet lag nog lekker te snurken. Maar de tweede keer schrok ook deze piet weer wakker.

Nadat alle kinderen en ook de broertjes/zusjes bij Sinterklaas en zijn pieten waren geweest, was het tijd voor de cadeautjes. Een grote zak met cadeautjes werd gezocht en natuurlijk zat er voor iedereen een mooi cadeautje in!  Het was weer een zeer geslaagd Sinterklaasfeest!

Foto’s P Wilpstra

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button