HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Sionsberg bestaat 60 jaar!

DOKKUM – Zestig jaar geleden opende het toenmalige ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum haar deuren. Op woensdag 15 juni 2016 was dat precies zestig jaar geleden. Op de poliklinieken, de afdeling Radiologie en het laboratorium werd daar aandacht aan besteed. Voor alle medewerkers die deze woensdag aan het werk waren was er een stukje oranjekoek.

De patiënten en hun begeleiders werden niet vergeten. Bij elke balie stonden chocolaatjes klaar. Medewerkers en bezoekers reageerden enthousiast: “Dat er al 60 jaar ‘een Sionsberg’ in Dokkum is, is natuurlijk fantastisch! Ik hoop dat Sionsberg nog heel lang een begrip blijft in Dokkum en in de verre omgeving.”

Naast de traktatie op woensdag hangt in de gangen van de poliklinieken de komende tijd een selectie van zesentwintig foto’s uit de geschiedenis van Sionsberg. Patiënten en bezoekers maken zo een reis door de tijd. De komende week wordt elke dag één van deze foto’s geplaatst op de website en op social media van Sionsberg. Na deze week zijn alle foto’s te downloaden via de website.

 

foto 1 Merci voor alle patiënten en bezoekers.

2 15 juni 1956: Tewis Elzinga, het zoontje van voorzitter M.J. Elzinga biedt de sleutel van het                           ziekenhuis aan mr. Linthorst Homan aan. zijn vader kijkt toe

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button