Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Sionsberg blijft voor de patiënten zorgen, nu en ook in de toekomst

DOKKUM – Ook na 1 januari 2017 blijft Sionsberg in Dokkum gewoon open. Dit stelt Dr. Igor Tulevski, cardioloog en voorzitter van de Raad van Bestuur naar aanleiding van de berichtgeving eerder deze week, waaruit bleek dat De Friesland Zorgverzekeraar voor het volgende jaar voornemens is om geen zorg in te kopen in Sionsberg.

 “Voor de patiënten en voor de verwijzers verandert er helemaal niets”, aldus Dr. Tulevski. Huisartsen kunnen patiënten met zorgvragen gewoon naar Sionsberg door blijven verwijzen. “En bij ons is de patiënt, zoals hij of zij gewend is, van harte welkom. Wij garanderen de beste zorg en blijven dat doen.” Sionsberg benadrukt dat patiënten vooral naar Dokkum moeten blijven komen.

Onderhandelingen met zorgverzekeraars

Sionsberg blijft een constructieve rol houden in de onderhandelingen met De Friesland Zorgverzekeraar en is vastberaden om tot een akkoord te komen. “Het gaat niet om groei, het gaat om minder krimp en om het behouden van fatsoenlijke zorg voor de regio.” Voor De Friesland Zorgverzekeraar blijft de vraag of er wel of geen zorg wordt ingekocht in Noordoost Friesland. “Een gevolg hiervan kan zijn dat de verzekeraar minder polissen verkoopt in onze regio.”

Goede samenwerking met huisartsen

Sionsberg benadrukt dat de samenwerking met de verwijzers prima verloopt. “Sionsberg was juist één van de eerste ziekenhuizen van Nederland waar anderhalvelijnszorg in de praktijk werd toegepast. Bovendien hebben huisartsen in Nederland over het algemeen de regie over de zorg voor de eigen patiënt. Dus ook in Sionsberg. Maar bovenal hoort de patiënt zelf de regie te hebben over de eigen zorg. Wij bieden hier zorg volgens een innovatief en in Nederland uniek concept. Daar zijn wij trots op en de huisartsen en patiënten tevreden over. Wij begrijpen de boodschap van De Friesland Zorgverzekeraar omtrent het ontbreken van samenwerking dan ook niet.”

Gemeente en Red De Sionsberg

In haar berichtgeving stelt De Friesland Zorgverzekeraar bovendien dat er sprake is geweest van goede gesprekken met de Actiegroep Red De Sionsberg en met de gemeenten. Sionsberg herkent zich niet in dit beeld. Red De Sionsberg heeft hierover een verklaring afgegeven.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button