HoofdnieuwsRegionaal

De Sionsberg doet mee aan Techniekdag

DOKKUM – Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum ontvangt vrijdag 11 oktober aanstaande leerlingen van het Dockinga College uit Dokkum en de Saad uit Damwoude in het kader van de Techniekdag Dokkum-Damwoude. Het is de eerste keer dat het Dokkumer ziekenhuis meedoet aan deze dag, die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd.

“Ook in het ziekenhuis vind je veel technisch personeel, al zou je dat op het eerste gezicht niet verwachten”, aldus Martijn Möllers, voorzitter van de medische staf. De leerlingen gaan in De Sionsberg onder andere kijken op de OK, de afdeling radiologie en op andere afdelingen in het ziekenhuis waar techniek een belangrijke rol speelt.

“Voor het ziekenhuis is het belangrijk dat er ook in de toekomst genoeg technisch opgeleide mensen te vinden zijn, die bij ons willen werken. Daarom dragen we graag ons steentje bij aan de Techniekdag.”

De Techniekdag wordt georganiseerd door de Gouden Driehoek Noordoost Fryslân en heeft als doel om meer leerlingen te enthousiasmeren voor een technische opleiding en een technisch beroep.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button