Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Sionsberg en Care for cancer starten pilot oncologische nazorg

DOKKUM – Sionsberg en Care for Cancer gaan samenwerken om patiënten uit Noordoost Friesland die geconfronteerd worden met borstkanker het hele behandeltraject aan te kunnen bieden. Vanuit locatie Sionsberg in Dokkum wordt passende zorg én begeleiding gegeven. Hierbij wordt ondersteuning rondom de thuissituatie niet vergeten. Patiënten kunnen thuis zorg krijgen van de oncologisch verpleegkundige.

Een drietal enthousiaste oncologieverpleegkundigen zijn getraind in de werkwijze die Care for cancer landelijk hanteert. Bovendien hebben zij veel ervaring met borstkankerzorg in de samenwerking tussen Nij Smellinghe en Sionsberg. Patiënten kunnen in Sionsberg terecht voor het voor- en natraject. Chirurg Sharon Muller opereert de patiënten in Nij Smellinghe.
De oncologieverpleegkundigen nemen de eerste opvang na de diagnose borstkanker en de individuele begeleiding gedurende het behandeltraject voor hun rekening in Noordoost Friesland. Met name de gesprekken bij de patiënt thuis geven net de extra ondersteuning, waarna patiënten en hun naasten de draad weer op kunnen pakken.
Dankzij de samenwerking tussen Sionsberg en Care for cancer wordt inhoud gegeven aan oncologische ketenzorg. De zorg stopt immers niet bij de deur van het ziekenhuis. Naast de zorg die chirurg Sharon Muller al biedt kunnen patiënten nu laagdrempelig ook thuis begeleiding van oncologieverpleegkundigen ontvangen. Vragen op lichamelijk, praktisch, sociaal en emotioneel vlak kunnen thuis in alle rust besproken worden. Van daaruit kan de aansluiting naar de zorg van de huisarts of andere aanvullende zorg gemaakt worden. Medio 2017 zullen resultaten van deze pilot bekend gemaakt worden.

Over Care for cancer

Care for cancer biedt individuele ondersteuning aan mensen met kanker. De care consulenten van Care for cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen. Zij bezoeken cliënten thuis, beantwoorden vragen over de diagnose en de behandeling en geven praktische tips voor de thuis- en werksituatie en over aanvullende zorgmogelijkheden. Care for cancer is bereikbaar via [email protected] of 033-4480730. In deze pilot oncologische nazorg worden vijf consulten van 1,5 uur vergoed door alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering.  www.careforcancer.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button