Slap Harkemase Boys onderuit bij Berkum (video)

ZWOLLE – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag volledig verdiend met 3-0 verloren van Berkum. In de eerste helft waren de Boys nog wel sterker, maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Berkum kwam op 1-0 door een doelpunt van Jerrol Poot. Na rust liep Berkum vrij eenvoudig uit naar 3-0 tegen een slap spelend Harkemase Boys.

In de eerste helft had Harkemase Boys wel wat meer balbezit, tot echt grote kansen kwam de ploeg niet. Schoten van Johnsen Bacuna en Joël Wagenaar in de beginfase werden beide gepakt door Mathijs Bouwhuis. Ook een kopbal van Heine Uuldriks van dichtbij belandde in de handen van de Berkum-doelman. Tussendoor had Berkum al een grotere kans gekregen. Na een pass van Assa kwam Chris van der Meulen vrij voor Jacob de Vries, maar de doelman kwam goed zijn goal uit.

Halverwege de eerste helft was het wel raak voor de thuisploeg. Frank Hoolsema had zelf kunnen schieten, maar behield het overzicht. Hij gaf breed op Jerrol Poot, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de kruising schoot en Berkum op 1-0 zette. En hoewel Harkemase Boys in het vervolg wel veel op de helft van Berkum speelde was het allemaal niet erg overtuigend. De bezoekers kwamen niet verder dan een meter of 20 van het doel van Bouwhuis. Joram Smits was nog dichtbij na een schot uit een moeilijke hoek. Zijn poging ging over.

In de eerste vijf minuten na rust leek het erop dat er in de tweede helft een beter Harkemase Boys op het veld stond. Een kopkans voor Heine Uuldriks en een poging van Roel van der Meulen waren hoopgevend, maar daar hield het mee op. Berkum-invaller Ricardo Kuijer maakte halverwege de tweede helft de 2-0 voor de thuisploeg. Harkemase Boys had achterin nog maar weinig problemen gehad, maar legde nu Kuijer geen strobreed in de weg. En vijf minuten na de 2-0 deed Chris van der Meulen hetzelfde als Kuijer: hij liep door de Harkemase Boys-defensie en maakte zelfs de 3-0. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Voor Harkemase Boys was Robin Huisman de Jong met een vrije trap nog dichtbij een eretreffer, maar zijn schot ging hard tegen de paal. Berkum daarentegen had de score zelfs nog uit kunnen breiden. Grote kansen voor Assa en Kuijer werden niet benut, dus de 4-0 bleef Harkemase Boys bespaard.
Wel is de hoop voor Harkemase Boys op een spannende titelstrijd nu helemaal verdwenen. De ploeg maakt nog wel kans op de nacompetitie, maar is daarbij deels afhankelijk van uitslagen van andere ploegen. Harkemase Boys moet dan in elk geval zorgen dat het boven Staphorst eindigt. Het verschil met die ploeg is nog maar een punt.

Volgende week speelt Harkemase Boys thuis tegen ACV. Net als Harkemase Boys heeft ACV de laatste weken veel punten verspeeld in de titelstrijd. De Assenaren, die afgelopen week hun 75-jarige jubileum vierden, maken nog wel een kleine kans op de titel. Er staat komende zaterdag in elk geval nog genoeg op het spel. Harkemase Boys – ACV begint dan om 14.30 uur. Voor de thuisblijvers: die wedstrijd wordt ook live uitgezonden door Podium TV.