HoofdnieuwsRegionaalSport

Slechte staat voetbalvelden in Achtkarspelen

BUITENPOST – De fractie van het CDA vraagt het college van B&W om opheldering over de slechte staat van de velden van diverse voetbalverenigingen*. Al sinds oktober zijn verschillende velden van voetbalverenigingen onbegaanbaar, waardoor senioren en ook jeugdleden niet of nauwelijks kunnen trainen.

Actieve sportbeleving

CDA-raadslid Jouke Spoelstra: “Vanuit verschillende verenigingen krijgen wij als CDA signalen binnen over de slechte staat van de velden. Als CDA hebben wij actieve sportbeleving hoog in het vaandel staan en willen wij onze jeugd maar ook de senioren zoveel mogelijk faciliteren om te kunnen sporten. Zoals iedereen zich voor kan stellen is een veld in goede conditie de basis om als voetballer onder veilige omstandigheden goed te kunnen trainen en sporten. Wij vragen het college daarom om zo snel mogelijk actie te ondernemen om deze situatie op te lossen.”

Alternatieven

Het CDA wil onder andere weten welke acties het college tot nu toe heeft genomen en wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de velden. Daarnaast vraagt de partij zich ook af of er alternatieven zijn voor verenigingen om alsnog te kunnen trainen. De gemeente heeft onlangs een bijdrage geleverd aan de komst van kunstgrasvelden in de gemeente Achtkarspelen. Spoelstra: “Het CDA is van mening dat niet alleen sportclubs die een bijdrage hebben gekregen van de gemeente voor de aanleg van kunstgrasvelden hiervan moeten profiteren maar dat ook andere, vaak kleinere verenigingen hiervan profijt moeten hebben.”

Sv ASC’75

Één van de verenigingen die veel overlast ervaart vanwege de slechte staat van de velden is sv ASC’75 uit Augustinusga/Surhuizum**. Voorzitter Alle Kramer: “De club heeft meerdere malen bij de gemeente Achtkarspelen aandacht gevraagd voor de situatie, echter wil deze van niks weten. Het is vragen om ongelukken en wie is dan verantwoordelijk?” Het CDA gaat ervan uit dat het college op korte termijn om tafel gaat met de sportverenigingen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Eigen Foto.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button