HoofdnieuwsRegionaal

Sleuteloverdracht ‘Dwaande’ veegauto Kollumerland c.a. – Dongeradeel

KOLLUM –  Vrijdagmorgen vond er op het gemeentehuis in Kollum de sleuteloverdracht plaats van de nieuwe veegauto van de gemeente Kollumerland c.a. De sleutel werd overgedragen door de leveranciers Rinsma Berlikum B.V. en Bekker La Gram. De veegauto wordt ingezet in de gemeenten Kollumerland c.a. en Dongeradeel. Bij de sleuteloverdracht zijn daarom wethouder Jelle Boerema van Kollumerland c.a en wethouder Pytsje de Graaf van Dongeradeel aanwezig. De veegauto is het eerste gemeentelijke voertuig met een ‘Dwaande’ logo.

Dankzij de samenwerking met de gemeente Dongeradeel kan dit voertuig optimaal worden benut in het gebied van deze beide gemeenten in Noordoost Fryslân. De veegauto rijdt beurtelings een week in Kollumerland c.a. en daarna in Dongeradeel. Daarmee wordt de auto niet alleen optimaal benut, maar is ook het regelmatige veegonderhoud van de wegen in beide gemeenten gegarandeerd.

‘Dwaande’ logo

De veegauto is het eerste voertuig dat voorzien is van het ‘Dwaande’ logo. Hiermee onderstrepen de beide gemeenten het belang van de samenwerking in onze regio op het gebied van het beheer van de openbare ruimte en het gebruik en de aanschaf van materieel. Dwaande heeft als doel een sterk en onderscheidend imago te creëren voor de prachtige regio Noordoost Fryslân. Samenwerking tussen verschillende partijen in de regio is de rode draad voor het succes van de regiomarketingactiviteiten. Iedereen kan bijdragen aan het bouwen van een sterk merk voor Noordoost Fryslân. Ondernemers, maatschappelijke organisatie, inwoners en gemeenten kunnen op verschillende manieren laten zien dat ze trots zijn op de regio en dat ze bijdragen aan het verder versterken van de regio. Het uitdragen van een dwaandelogo op bedrijfswagens is één van de mogelijkheden om dit te doen.

Veegauto

Bij de aanschaf van de auto is veel aandacht besteed aan de uitrusting, de invloed op het milieu, de arbeidsomstandigheden voor de chauffeur en natuurlijk de prijs-kwaliteitverhouding. Naast de gebruikelijke gootborstel aan de zijkant en de walsborstel onder de auto, is de veegauto uitgerust met een uitschuifbare onkruidborstel aan de voorkant van de auto. Ook is de auto voorzien van zowel een lagedruk als een hogedruk spuitbalk aan de voorzijde om bij calamiteiten een eventueel verontreinigd wegdek schoon te kunnen spuiten. De veegauto kan met één motor zowel de auto al de veeg/zuiginstallatie aandrijven.

 

 

 

Foto’s   Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button