HoofdnieuwsRegionaal

Slingeraapfestival Westergeest groot succes

WESTERGEEST – Zaterdag was het Slingeraapfestival voor zowel de jeugd als de senioren in Westergeest. Dit werd gehouden op het terrein achter MFC de Tredder, waar voor deze editie van het slingeraapfestival een geheel nieuwe slingervijver van dertien meter breed gegraven is. Achter de waterpartij ligt dan nog een zandbed van tien meter.

Slingeraap voor de jeugd
Bij de vorige editie  waren er ruim dertig basisschoolkinderen die aan het slingerapen gingen. Deze editie zestien, wellicht mede door het wat mindere weer en het feit dat het festijn nu midden in de bouwvak viel.
Het festivalterrein achter het MFC was aangekleed met tal van extraatjes, zoals een draaimolen, luchtkussen, een zeepbaan penaltyschieten, een stand met virtual reality en maakten tal van quads hun opwachting.
De uitslagen bij de jeugd:
1e Sytze Wiersma met een afstand van 13.31.
2e Jaryk van der Veen 12.90.
3e Silke Rottiné 12.74

Slingeraap voor de senioren
Bij de senioren waren zeventien mannen en een dame, die streden om de hoogste eer. Nieuw is ook dat er groepen zich konden aanmelden aan deze editie van het slingerapen. Vijf teams met in totaal 31 deelnemers/sters waagden een poging de wisselbeker (met vijftig consumptiemuntjes) in de wacht te slepen. Winnaar werd de ploeg met de hoogste gemiddelde afstand.

De uitslagen bij de Senioren:
Bij de Dames was Jitske Schotanus eerste met een afstand van 11.41

Bij de Heren:
1e Jelle Geert Pompstra met een afstand van 14.24.
2e Tjibbe Jan van Assen 13.70
3e Tjalling Schotanus 13.59.

Bij de Groepen:
1e: KP Racing, met een gemiddelde afstand van 12.66
2e The Boys 12.45
3e De Bikkels 12.44
4e De Boefkes uit Westergeest 11.36
5e Mengelmoesje 10.35

Aan het einde van de middag was er een optreden van Piter Wilkens en ’s avonds trad de band Vangrail op samen met De Klokenblazers drive-in show. Dit trok een geweldige belangstelling.

De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagde dag.

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button