Regionaal

Slingeraapfestival Westergeest super geslaagd

WESTERGEEST – Onder zeer zonnige omstandigheden werd in Westergeest het Slingeraapfestival 2016 gehouden, zowel voor de jeugd als de volwassenen op een knap neergezette springgelegenheid. Van strobalen, landbouw plastic was een bassin gemaakt van 5 bij 8 meter. Er omheen was veel zand voor de tegendruk en een zachte ondergrond voor de uitsprong van de slingerapen. En met steigers werd een prima aanloopbaan gecreëerd. De bedoeling is, dat volgend jaar er een slingeraapgelegenheid is gerealiseerd op het terrein van het MFC, dat ’s zomers tevens dienst doet als strandje voor de kinderen.
Naast de slingeraapwedstrijd was er voor de kinderen een springkussen en ze konden prachtig geschminkt worden door Agnes en een demonstratie van unicycle motoren. “s Avonds was er in de pauze van de slingeraapwedstrijd een optreden van Brassband de Bazuin. En voordat het optreden van Johannes Rypma en zijn Bounty Hunters losbarstte was er nog de frikadellenwedstrijd.

 

Slingeraap voor de jeugd

“s Middags begon de jeugd met de slingeraapwedstrijd. Er werden prima afstanden afgelegd, waar menig oudere , bleek ’s avonds, niet aan toe kwam. De jeugd mocht het touw vastpakken en over het waterbassin, dat 8 meter lang was,  slingeren. Iedere deelnemer kreeg drie maal een kans om zijn of haar beste afstand neer te zetten. In de eerst twee ronden was er geen enkele natsprong. In de derde ronde waren dat er slechts drie. Een geweldige prestatie van de jeugd.
Daniel Rekker was de winnaar bij de jeugd. De tweede prijs ging naar Melanie Elzinga en de derde prijs was voor Geertje Bloemsma.

 

Slingeraap voor de ouderen

“s Avonds was het opnieuw een prachtig spektakel, maar nu met veel meer natsprongen. De ouderen moesten het touw eerst vooruit slingeren en wachten op het juiste moment om in het touw te springen, goed vasthouden en dan een goede afstand neerzetten.
Zoals van tevoren al aangekondigd was, moesten de deelnemers het opnemen tegen Johannes Rypma en zijn Bounty Hunters.
Gitarist Hille de Jong van de Bounty Hunters kwam met zijn sprong van 13 meter 27 in aanmerking voor de eerste prijs. De tweede prijs was voor Jan Steenstra. Tjibbe Jan van Assen had in zijn eerste sprong al een super afstand neergezet, 13.01 meter, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de 3e prijs. In de damesklasse was de eerste prijs voor Johanna de Boer, de tweede voor Lieke de Vries en de derde voor Hendrike de Jong

Frikadellenwedstrijd

De frikadellenwedstrijd werd gewonnen door Jelte Bommel met 9 frikadellen.
Degene, die in 10 minuten tijd de meeste frikadellen naar binnen kon werken, had de 1e prijs.

 

Optreden Johannes Rypma en de Bounty Hunters op het open podium

Doordat het een prachtige zomeravond was kon het  open podium van MFC de Tredder voor het eerst als muziekpodium in gebruik genomen worden. Het groots opgekomen publiek kon buiten genieten van de prachtige optredens van Johannes Rypma en zijn Bounty Hunters, dat tot in de kleine uurtjes doorging.

De organisatie met zijn vele vrijwilligers van dit Slingeraapfestival 2016 kan terugzien op een super geslaagde dag en zal dit evenement volgend jaar vast weer op touw zetten.

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button