HoofdnieuwsRegionaal

Sloopplannen aan de kaak gesteld Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN –  Er wordt al maanden actie gevoerd tegen de sloopplannen van 18 woningen aan de Langelaan en de Molenweg in Surhuisterveen. Het dreigt een gevecht van de lange adem te worden want zowel de bewoners als de woningcorporatie geven elkaar geen duimbreed toe.

De bewoners van 14 woningen aan de Langelaan en de Molenweg in Surhuisterveen protesteren al bijna een jaar tegen de voorgenomen sloop van hun woning. De woningen staan in de volksmond bekend als de beverhokken en de meeste mensen wonen er al sinds sinds begin jaren ’70.

De Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) houdt de poot stijf en luistert naar geen enkel argument. Volgens directeur Riekele Heida moeten de woningen tegen de vlakte omdat ze niet meer aan de eisen van de tijd zouden voldoen. De bewoners vinden dit onzin. “Laat ze eerst maar eens achterstallig onderhoud plegen, dan zijn we al een mooi eind op weg” zegt bewoner en actievoerder Folkert Bruining.

De gemeente Achtkarspelen vindt dat zij geen partij in het conflict tussen bewoners en SWA is. Bovendien wijst de laatste elke vorm van bemiddeling af en dreigt dit conflict voor de rechter uitgevochten te worden. Het is wettelijk verplicht dat als 70% van de bewoners tegen sloop is dat er dan ook geen sloop plaats mag vinden.
Binnenkort gaat Paulus Jansen , Tweede Kamerlid van de SP en bouwkundige, een poging wagen om de partijen bij elkaar te krijgen. Op 20 februari zal hij een bezoek brengen aan de buurt.

Archief foto’s Geurt P. Maassen van den Brink

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button