HoofdnieuwsRegionaal

Slotconcert de Wâldsang op hoog niveau!

SURHUISTERVEEN – Het cursusjaar 2012- 2103 zit er bijna op. En dat betekent traditiegetrouw een slotconcert, dit keer in de Lantearne in Surhuisterveen op 14 juni jl. Het zeer afwisselende programma werd verzorgd door diverse ensembles, allen gevormd door leerlingen van streekmuziekschool de Wâldsang. En daarbij werd ook nog eens een zeer hoog niveau bereikt.
De avond werd geopend door de Keyband for girls, waarin keyboardleerlingen hun swingende vertolking gaven van onder andere de hit ‘I follow rivers’. De daarop volgende cellistengroep en het fluitorkest Goedhoutensemble namen de toehoorders mee naar het meer klassieke en modern klassieke repertoire. Daarna kwam het kinderkoor op de planken. Kleurrijk en vrolijk werden een aantal nummers gezongen, van het Neuzenlied tot ‘Do you like to dance’.
Na de pauze speelde het Dwarsfluitorkest onder meer muziek uit de ‘Phantom of the Opera’. Het scala aan fluiten zorgde voor een prachtige vertolking. Daarna was de beurt aan een groep gitaristen. Allen speelden de klassieke gitaar met nylon snaren, een instrument dat ook in dit concert weer ideaal bleek voor het spelen van allerlei stijlen. De overgave waarmee Nienke Hoekstra en Laura Marinus speelden, is een vermelding waard. De Gitaargroep sloot af met ‘Billy Jean’ en het eveneens fraai gezongen ‘Over the Rainbow’.
Het laatste deel van de avond leek het podium omgetoverd tot een slagwerkwinkel. Op een scala van percussie instrumenten speelde het Slagwerkensemble een drietal stukken, energiek en ronduit professioneel. Voor de slotact schoven ook de leden van het Dwarsfluitorkest en de Gitaargroep aan. Al met al zo’n 20 musici speelden het speciaal gearrangeerde nummer “Music” van John Miles. Een geweldige uitvoering die dan ook met groot applaus werd beloond. Want dat muziekschool de Wâldsang kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan is ook vanavond weer eens duidelijk geworden.
Mensen die zin hebben gekregen om zelf muziek te gaan maken kunnen er terecht op de Open Dag op zaterdag 22 juni van 10.00 tot 13.00 uur in de hoofdlocatie van de muziekschool, de Ring 1A, Buitenpost.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button