HoofdnieuwsRegionaal

S!N komt met ode aan Noardeast-Fryslân

KOLLUM – De partij Sociaal in Noardeast-Fryslân (S!N) zorgt voor een vrolijke noot in deze serieuze campagnetijd. Lijsttrekker Jouke Douwe de Vries en nummer twee Sjoerd Keizer laten zich van een andere, meer muzikale, kant zien met het lied ‘Noardeast-Fryslân’, een ode aan de nieuwe gemeente. Ze worden daarbij bijgestaan door zangeres Janke Trientsje Dijk, die onlangs nog aan het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw meedeed.

‘Noardeast-Fryslân’ is een Friese versie van het lied ‘Frankfurt Oder’ van Bosse dat in Nederland beter bekend is als ‘Zoutelande’ van Blof.

Jouke Douwe de Vries schreef een paar weken geleden pas de tekst voor ‘Noardeast-Fryslân’ (zie hieronder). Aangemoedigd door het campagneteam van S!N werd het lied vervolgens in recordtijd opgenomen. Na het campagnevoeren werd er afgelopen weekend zelfs een heuse videoclip bij gemaakt in dorpscafé ‘t Hoekje in Ferwert. Die clip is nu te vinden op YouTube (https://youtu.be/mCT90lxGeoM) en de sociale media.

Janke Trientsje Dijk en Jouke Douwe de Vries treden al jaren zo nu en dan op. “As myn drokke politike aginda it talit,” aldus De Vries. Ze worden daarbij vaak ondersteund door zangeres Hennie van der Heide, maar dit keer is het dus Sjoerd Keizer, oud-fractievoorzitter van de PvdA in Kollumerland c.a. en nummer twee van S!N, die de derde stem voor zijn rekening neemt. En niet onverdienstelijk. “It nûmer kin sa yn de Fryske Top 100,” lacht Keizer.

De herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân zijn op woensdag 21 november a.s. Met het lied ‘Noardeast-Fryslân’ wil S!N daar extra aandacht voor vragen. “Weryndielingsferkiezings hawwe nammentlik faak in lege opkomst,” aldus De Vries, “dus hoe mear oantrún om foaral stimmen te gean, hoe better!”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button