HoofdnieuwsRegionaal

Snel Internet voor Friezen in buitengebieden

KOLLUM – Snel Internet voor Friezen op het platteland. Om de digitale bereikbaarheid van de Friezen te verbeteren. Zorgen voor snel Internet op plaatsen waar dat nu nog niet is. Zodat vanuit heel Fryslan over de hele wereld gewerkt, gekocht en verkocht kan worden. De provincie Fryslan wil graag starten met een investeringsplan voor snel Internet in de buitengebieden. Provinciale Staten bespreken het voorstel dit voorjaar.

“Als provincie moeten we zorgen voor een optimaal leef en woonklimaat in Fryslan. Tegenwoordig moet er niet alleen een asfaltweg liggen maar de digitale snelweg hoort daar ook bij.” Zo zegt gedeputeerde Sietske Poepjes. In een deel van Fryslan ligt al snel Internet, de provincie wil ervoor zorgen dat waar dat niet is dit ook komt. De provincie wil in 2013 het investeringsplan opstellen samen met kabel- en glasvezelbedrijven. Het investeringplan geeft duidelijkheid op welke manier het snelle Internet het beste aangelegd kan worden. Waar dat moet gebeuren en onder welke voorwaarden. Dan wordt ook duidelijk hoeveel de provincie wil investeren in het snelle Internet.

Dit kan u ook interesseren

4 reacties

 1. Dat is heel goed nieuws! Woon zelf in kollumerpomp (platteland), en internet daar is nu langzaam.
  Hoop dat in toekomst eindelijk heel snelle internetverbinding komt.
  Zodat wij normaal kan gebruiken, zoals youtube, nu is dat te langzaam.

  Ik zie dat deze artikel in januari is, en nu is het al augustus 2013, dus ook benieuwd hoe dat is gegaan of er al duidelijkheid is over het snelle internet.

 2. Hoe is het nu verder gegaan met deze plan? Het is nu al bijna Februari 2014 🙂
  Ben hartstikke nieuwsgierig of deze plan ook daadwerkelijk doorgaat.
  Internet is onze toekomst, dus daar hoort ook snelle internet erbij.
  Ook voor mensen zoals ik die in buitengebied wonen ( platteland in Kollumerpomp ).
  Ik hoop het dat snel gaat gebeuren, dat wij ook gewoon goede en snelle internet hebben.

 3. Als ik met auto rond Kollum rijden, zie ik dat overal wordt gegraven voor snelle internet, dus in Kollum zijn ze al begonnen, dat is prima ontwikkeling, maar ik heb er nog steeds last van langzaam internet en woon in buitengebied van Kollumerpomp, dus de vraag is ook of wij buitengebied + het dorp van Kollumerpomp zelf, ook wordt gegraven dat wij ook heel snelle internet krijg? Het is ook vooral in belang voor buitengebied, want sommige boeren hebben camera’s in stallen, en dat vraagt ook om snelle internet. Het is nu bijna midden in het jaar 2015, en wij hebben niets gehoord over of hier ook daadwerkelijk ook gaat gebeuren. Vergeet ons alsjeblieft niet en geef ons ook snelle internet, zodat wij ook normaal mee kan doen.

 4. Het is nu 2-03-2016 en nog niets gehoord of hier ook glasvezelkabel wordt aangelegd. Dat vind ik nogal wat. Internet is onze toekomst en blijft ook onze toekomst, aangezien overheid ook allemaal via internet wil aangaan, is ook voor ons in het belang dat wij ook snelle internet heb, niet alleen voor het gemakszucht maar ook voor het dienst die wij moeten invullen voor overheid want ze sturen geen post meer. Daarnaast is het samenleving ook gefocust op social media en het nieuwsberichten. Om dat allemaal kunnen goed volgen hebben wij vanzelfsprekend snelle internet nodig. Het is helemaal gek dat hier in Kollumerpomp en het buitengebied nog niets is geregeld. Dat zou ik heel graag snel in verandering willen zien. En het is ook nog goed voor verkoop van het huizen. Mensen kopen niet snel een huis waarvan internet heel langzaam is. Dus eigenlijk allemaal voordelen met snelle internet.
  Het is bijna levensbehoefte geworden voor meeste mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button