HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Drie snelle automobilisten rijbewijs kwijt

KOLLUM/LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag in Kollum en Leeuwarden van drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd.

Op de Kwelderweg in Kollum reed een 21-jarige automobilist uit Broeksterwoude met een snelheid van 135 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. De beginnend bestuurder is aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren. Toen agenten net klaar waren met de afhandeling van dit feit, reed er opnieuw een auto met hoge snelheid voorbij. Ook deze werd geklokt op 135 km/uur. Ditmaal ging het om een 38-jarige automobilist uit de gemeente De Marne. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Op de Zwettestraat in Leeuwarden is dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden. Hij werd gelaserd met een snelheid van 107km/uur, terwijl 50 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Vanwege de forse snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom, moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button