Sparta Nijkerk maatje te groot voor Buitenpost

BUITENPOST – VV Buitenpost heeft zaterdag geen punten overgehouden aan het duel tegen Sparta Nijkerk. Van te voren was duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden tegen de gedeeld koploper, ook vanwege het ontbreken van enkele basisspelers. Toch lukte het de thuisploeg om via Rolf Dijk brutaal op voorsprong te komen. Maar de tegenstander bleek simpelweg een maatje te groot. In de eerste helft maakte Sparta Nijkerk nog gelijk om vervolgens in de tweede helft door te drukken. De wedstrijd eindigde in 1-4.

Ziekenboeg

De ziekenboeg bij Buitenpost puilt op dit moment uit: aanvoerder Berend Schootstra, Rob Dijkstra, Jelmer Vos, Danny Boersma en Halbe Elsenga zijn geblesseerd en Folkert van Dongera is op de lange weg terug. De vervangers weerden zich zaterdag echter kranig. Pieter Henstra stond dit seizoen voor het eerst in de basis en Willem de Boer maakte in de tweede helft zijn competitiedebuut in de hoofdmacht.

Penaltykiller

Pupil van de week Lieuwe Welving gaf het goede voorbeeld door de shoot-out onberispelijk raak te schieten. De eerste paar mogelijkheden van de wedstrijd waren voor Sparta Nijkerk. Na een kwartier besloot scheidsrechter De Bruijn de gasten een cadeautje te geven na een verdedigende actie van Wim de Vries op Gilbrano Plet. Hij wees tot ieders verbazing naar de stip. Maar Kevin van der Meulen bewees maar weer eens een echte penaltykiller te zijn. Hij stopte de strafschop van Frank Heus. Buitenpost gooide veel energie in de wedstrijd en streed voor elke meter. Deze inzet betaalde zich halverwege de eerste helft uit. Durk de Haan gaf een mooie pass die door Rolf Dijk op waarde werd ingeschat. Net voor keeper Manuel Hoogewoning tikte de spits binnen. Ondanks het goede verzet van Blauwkes, zag het publiek Sparta Nijkerk vlak voor rust langszij komen. Bryan Burgerhout schoot raak na een sterke fase van de bezoekende club.

Debuterende junior

Na de thee gaven de gasten extra gas en ging Buitenpost over de knie. De Blauwkes hadden veel moeite met de beweeglijke spelers die gemakkelijk de ruimtes opzochten. De titelkandidaat zette hoog druk waardoor Buitenpost er niet meer aan te pas kwam. Binnen tien minuten scoorde Frank Heus tweemaal en was de wedstrijd gespeeld. Hierna liet Sparta Nijkerk de teugels wat vieren en vielen er lange tijd geen kansen te noteren. Een mooi moment was er voor Willem de Boer die Jorrit Terpstra mocht vervangen. De debuterende junior viel goed in en bleek niet bang te zijn voor de imponerende tegenstander. Het slotwoord was voor Sparta Nijkerk. Rob Diderik kon van dichtbij raak schieten en zette de eindstand 1-4 op het scorebord.

Compliment

“We hebben gedaan wat we konden zaterdag tegen een serieuze titelkandidaat. Geprobeerd om met onze middelen Sparta te bestrijden en dat is 38 minuten lang gelukt”, evalueert trainer René van der Weij. “We stonden prima als team en gaven op de makkelijk gegeven penalty geen kans weg. De 1-1 moesten we beter wegwerken. Dan zie je de kwaliteit van Sparta en is het gelijk 1-1. Na rust komen we matig uit de kleedkamer. Dat kost je de wedstrijd. Twee goals binnen tien minuten en dan is het gespeeld. Ik moet mijn jongens een compliment geven, zeker een aantal die de laatste tijd niet regelmatig gespeeld hebben. Het debuut van Willem is mooi voor hem en voor de jeugdopleiding. Hij heeft het verdiend. Willem traint al regelmatig mee en daar zie je dat hij een talent is met veel kwaliteiten”. Ondanks de smalle selectie houdt Van der Weij hoop voor de komende wedstrijden. “Kop omhoog. Hopelijk komen er wat jongens uit de ziekenboeg en dan gaan we zaterdag naar Flevo Boys.”

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Joost Jesse Visser, Pieter Henstra, Robin Huisman de Jong, Wim de Vries, Jorrit Terpstra (67. Willem de Boer), Durk de Haan (55. Rik Weening), Aaron Boekhout, Rolf Dijk, Joran Olijve, Rudmer Loonstra

Opstelling Sparta Nijkerk: Manuel Hoogewoning, Mohammed al Haydar, Leon Broekhof, Bryan Burgerhout (77.Wesley de Laat), Jesse Buitenhuis (81. Oskar van Logtestijn), Donny van der Wal, Rob Diderik, Jerry Geurtsen, Frank Heus,Adriaan Kruisheer, Gilbrano Plet

Scoreverloop: 22. Rolf Dijk 1-0, 39. Bryan Burgerhout 1-1, 49. Frank Heus 1-2, 55. Heus 1-3, 83. Rob Diderik 1-4. Bijz.: 14. Frank Heus mist een strafschop.

Gele kaart: Robin Huisman de Jong (Buitenpost)