HoofdnieuwsRegionaal

Speciale tocht voor senioren (en vrijwilligers) vanaf 70 jaar met de museum plus bus

KOLLUM – De Museum Plus Bus is een initiatief van de Bankgiroloterij en rijdt voor groepen senioren die graag nog eens naar het museum toe zouden willen, maar die hierbij vanwege hun leeftijd of conditie wel wat hulp kunnen gebruiken. Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen aan het arrangement. Rolstoelen en rollators zijn onder in de bus te vervoeren. Het is mogelijk maximaal twee deelnemers in rolstoelen bovenin de bus te vervoeren.

Ze gaan naar het Cobra museum te Amstelveen. Cobra betekende een nieuw begin voor de moderne kunst in Nederland. De kunstenaars van de groep o.a. Karel Appel en Corneille lieten zich inspireren door hun voorgangers, de grote meesters van de moderne kunst: Picasso, Miró en Klee. Zij lieten zich met name leiden door de creativiteit die ze zagen bij kinderen, in volkskunst en in niet-westerse kunst. Ze maakten hun kunst op een experimentele, fantasierijke en spontane manier.

Het Cobra Museum biedt speciale rondleidingen aan. Ervaren museumdocenten nemen groepen  mee door het museum. Samen bekijken we werk uit de Cobra collectie of uit een tijdelijke tentoonstelling. Door deze rondleidingen  kunt u zich verdiepen in moderne kunst en ontdekken wat moderne, en dan vooral Cobra, kunstenaars inspireerde. Zo kan dit bezoek een verrassend andere blik geven op moderne kunst. Het arrangement is inclusief: vervoer, begeleiding in de bus; entree tot het museum met rondleiding en ontvangst met koffie in het museum.

De lunch is niet inbegrepen, in het programma is voldoende ruimte om de lunch te gebruiken in het museumcafé, kosten € 8,- maar uw eigen brood  meenemen en dit in de bus of buiten het restaurant te nuttigen  is ook mogelijk.

We vragen een vergoeding van €5,-  p.p. voor o.a. administratieve kosten een hapje, frisdrank en begeleiding vanuit Meckama State.
Na de terugreis  is er mogelijkheid om aan een stamppotbuffet deel te nemen in Meckama State, deze kosten zijn € 10,-. U kunt zich opgeven bij de receptie t/m 25 februari, door onderstaand strookje in te leveren.

Bij opgave betalen.

Hebt u een begeleider nodig dan mag u zelf één meevragen of anders aangeven* dat wij hiervoor moeten zorgen. Voor begeleiding hoeft u geen €5,- administratiekosten te betalen, wel de kosten voor evt. lunch en buffet!

 Vertrek is 8.30 uur vanaf Meckama State, graag 8.20 uur aanwezig zijn.

Geef u tijdig op want: vol=vol

Voor vragen: kunt u terecht bij de receptie 457800 of welzijn Martha Bijlstra 457832

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button