HoofdnieuwsRegionaal

Speelelementen overhandigd aan De Sionsberg

DOKKUM – Klasiena Dantuma (6 jaar) en Livius Heeling (7) onthulden woensdag 23 januari op de polikliniek van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum twee speelelementen voor kinderen. “Met het oog op de nieuwe poliklinieken wilden we iets speciaals doen voor alle kinderen die patiënt zijn in De Sionsberg of die met hun ouders mee naar het ziekenhuis komen”, aldus Marrije Verspuij, Manager Bedrijfsvoering Poliklinieken.

 Naar aanleiding van de actie ‘verf De Sionsberg’ organiseerden de Lions in Dokkum afgelopen voorjaar een bingo om geld op te halen voor De Sionsberg. Marrije Verspuij: “Daar werd een mooie opbrengst opgehaald van € 1500. De Lions stonden helemaal achter het idee om iets te doen voor de kinderen.”

Met de opbrengst van de Lions en een bijdrage van Stichting Steunfonds De Sionsberg konden twee speelelementen aangeschaft worden. “We hebben gekozen voor een digitaal speelelement met touchscreen en een niet-digitaal speelelement.” Kinderen van alle leeftijden kunnen zich vermaken met de speelelementen.

“Op de digitale zuil kun je allerlei spelletjes en puzzels maken. Je kunt kiezen voor spelletjes die bij je eigen leeftijd passen.” Bij Livius en Klasiena vielen de speelelementen in elk geval goed in de smaak!

Eigen Foto.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button