HoofdnieuwsRegionaal

Speld van verdienste van PvdA voor Jaap en Dinie Coerse uit Buitenpost

BUITENPOST – Zestig jaar lid van de Partij van de Arbeid en geen dag in hun leven dat ze niet in touw waren voor die partij. Het echtpaar Jaap en Dinie Coerse uit Buitenpost kreeg zondagavond in Drachten de Zilveren Spel van verdienste uitgereikt door voorzitter Hans Spekman.

Spekman roemde de generatie van Jaap (85) en Dinie ( 90), de generatie die na de WO II aan de basis stond van de sociaaldemocratie en de sociale wetgeving. Jaap Coerse heeft allerhande functies gehad binnen de PvdA: afdelingvoorzitter, voorzitter van het gewest, raadslid in Aalsmeer en Amsterdam Zuidoost, enzovoort. En zijn vrouw vergezelde hem altijd trouw en stond hem met raad en daad bij.

Ook nu nog reist het echtpaar Coerse  trouw naar de landelijke partijcongressen en commissievergaderingen. Ook in Friesland en in hun afdeling Achtkarspelen slaat het echtpaar geen bijeenkomst over. Het publiek in de Lawei in Drachten beloonde het echtpaar Coerse met een staande ovatie voor zoveel inzet voor de sociaaldemocratie.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button