HoofdnieuwsRegionaalSport

Sport en Fun Startdagen ‘Kies voor Hart en Sport’

KOLLUM/ BUITENPOST – Sportstimulering van de gemeenten Achtkarspelen en Kollumerland c.a. organiseert voor het basisonderwijs de Sport en Fun startdagen ‘Kies voor Hart en Sport’. Met de startdagen ‘Kies voor hart en sport’ start het jaarlijkse succesvolle project Kies voor Hart en Sport voor het schooljaar 2013-2014. ‘Sport en bewegen is leuk en nog gezond ook!’ Dat is het motto voor ‘Kies voor Hart en Sport.

Wethouder Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland c.a. opent de Startdagen op 19 november om 08.30 uur in sporthal De Saedkampe. Op 21 november om 09.30 in sporthal De Fugelkamp reikt wethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen het Klassecontract voor Hart en Sport uit aan de deelnemende basisscholen. De kinderen onderteken het contract en beloven daarmee dit schooljaar gezond te leven door minder te snoepen, gezonder te eten en meer te sporten en te bewegen.

Tijdens de Sport en Fun startdagen krijgende de deelnemende groepen 6, 7 en 8 verschillende leuke en uitdagende sport clinics aangeboden, zoals golf, kaatsen, samenwerkingsspelen, judo en bootcamp. Daarnaast gaan de groepen verder aan de slag met het lespakket, met onder andere theorielessen in het klaslokaal en gymlokaal. Tevens krijgen de kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met een sport naar keuze bij de verschillende sportaanbieders in de gemeente.

 

Aan de Sport en Fun startdagen doen de volgende scholen mee:

–      Achtkarspelen: CBS de Wynroas, OBS t Holdersnest, CBS De Oanrin, OBS It Twaspan, GBS Oranje Nassau, CBS Johannes Looyenga Skoalle

–      Kollumerland c.a.: CBS De Tarissing, CBS De Stapstien, CBS t Oegh

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button