HoofdnieuwsRegionaalSport

Sportvisserij controle

FRYSLAN – Sportvisserij Fryslan heeft afgelopen zaterdag 12 april een provinciale controle uitgevoerd. Ruim 200 sportvissers werden hierbij gecontroleerd waarbij er zeven processen verbalen werden uitgeschreven.

Met name werd aandacht geschonken aan de gesloten tijd die geldt voor snoek, snoekbaars en baars. In de periode van 1 april tot de laatste zaterdag van mei mag niet gevist worden met aassoorten zoals een dood visje of een stukje vis, slachtproducten of kunstaas. Het vissen met een levend visje is wettelijk ten alle tijden verboden.
Aan de controleactie namen de buitengewone opsporingsambtenaren (BOA) en de controleurs van Sportvisserij Fryslân deel. Tevens werden de opsporingsambtenaren van de partnerorganisaties uit de Toezichtkring Natuurhandhaving zoals Politie Noord Nederland, It Fryske Gea en de FUMO (Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving) ingezet.
De controles werden vanaf de waterkant met auto’s en vanaf het water met boten uitgevoerd.
In totaal werden 213 sportvissers gecontroleerd in een gebied van het Lauwersmeer tot Lemmer en van Oosterwolde tot het Bildt.
Voor zeven overtredingen, waaronder het niet in bezit hebben van een vispas of vissen met verboden aassoort en levend aas, zijn processen verbaal uitgeschreven. De boete voor deze laatste overtreding is € 370,–.
Overigens werd aan de vissende jeugd jonger dan 14 jaar als stimuleringsmaatregel vijftien keer een gratis jeugdvergunning uitgeschreven, zodat ook zij voortaan voldoen aan de geldende hengelsportvoorwaarden.
Het is het voornemen van Sportvisserij Fryslân in de toekomst regelmatig deze provinciaal brede controles te houden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button