HoofdnieuwsRegionaalSport

Start BinckBankTour in Dokkum verplaatst naar 2021

DOKKUM – De BinckBankTour 2020 heeft een nieuwe plaats op de kalender! De enige meerdaagse UCI WorldTour rittenwedstrijd in Nederland en België vindt plaats van 29 september tot en met 3 oktober. De ingekorte ronde start niet in het Friese Dokkum. De geplande Grand Départ in het noorden van Nederland wordt naar 2021 doorgeschoven.

In de zopas gepresenteerde nieuwe UCI wielerkalender heeft ook de Binckbank Tour zijn plekje weten te vinden, op de datum die de organisatie voorgesteld had. De BinckBankTour wordt verreden in de week na het WK wielrennen, van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 3 oktober. De koers wordt herleid tot vijf dagen, in plaats van de normale zeven.

Dat betekent helaas ook dat de wedstrijd niet start vanuit Dokkum, zoals voorzien was. De Friese gemeente Noardeast-Fryslân zou de Grand Départ koppelen aan de Admiraliteitsdagen. Door de coronacrisis waren eerder al met een jaar opgeschoven. In 2021 start de BinckBank Tour wel vanuit de noordelijkste stad van Nederland, Dokkum. Door het inkorten van de ronde naar vijf dagen, wordt het op die manier ook makkelijker om sneller richting Zuid-Nederland en België af te zakken met de karavaan.

Koersdirecteur Rob Discart is erg tevreden met die nieuwe datum: “In de nieuwe najaarskalender is er voor elke koers merkelijk meer concurrentie dan in een normaal jaar. De BinckBankTour valt dan wel samen met de Waalse Pijl, wij mikken met de aard van onze koers toch meer op de renners van de vlakkere klassiekers, de flandriens. Die kunnen nu bij ons al aan de slag, kort voor de eendagskoersen later in oktober. Dat we de start in Dokkum een jaartje moeten opschuiven is jammer; zowel wij als de gemeente Noardeast-Fryslân en de Provincie Fryslân keken er erg naar uit. Maar we waren het er snel over eens dat het voor iedereen – en vooral voor de wielerfans in het noorden van Nederland – veel beter is om het in één keer goed te doen, in 2021.”

Wethouder Pytsje de Graaf van de gemeente Noardeast-Fryslân vindt het jammer dat de BinckBankTour dit jaar niet in haar regio start: “Wij zijn uiteraard blij met de toezegging dat deze tour volgend jaar wel in onze regio start. De gemeente Noardeast-Fryslân zal, samen met de provincie en de naastgelegen gemeenten, ook volgend jaar de BBT met open armen ontvangen. Dat gebeurt dan ook weer in samenwerking met de organisatie van de Admiraliteitsdagen.”

De organisatie van de BBT herwerkt nu de initiële parcoursplannen in overleg met de diverse start- en aankomstplaatsen. Als die puzzel gelegd is, kennen we ook de nieuwe startplaats voor de editie 2020.
www.binckbanktour.com

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button