HoofdnieuwsRegionaal

Start bouw sanitairgebouw binnenstad Dokkum

DOKKUM – Maandag 26 januari zijn de werkzaamheden voor een nieuw sanitairgebouw voor waterrecreanten in de binnenstad van Dokkum gestart. De voorziening komt op de hoek van de Molensteeg en de Strobossersteeg in de Dokkumer Sluys. De nieuwbouw maakt onderdeel uit van het programma Súd Ie en Wetterfront Dokkum. De opening staat gepland voor eind mei.

 In opdracht van de gemeente Dongeradeel begint Bouwbedrijf Postma uit Hantum eerst met de sloop van een gedeelte van het bestaand pand, waarna de daadwerkelijke bouw los kan. Om trillingen in de grond en geluidsoverlast voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken, maakt de aannemer gebruik van boorpalen voor de nieuwe fundering.

Waterrecreanten kunnen nu voor sanitair terecht bij de Altenabrug en bij parkeerterrein Lutjebleek, relatief ver lopen vanuit de binnenstad. Door de bouw van de nieuwe voorziening worden het Dokkumer Grjutdjip en Lytsdjip aantrekkelijker voor watertoeristen. Ook booteigenaren die kiezen voor de aanleglocaties Baantsjegracht en Sudergracht profiteren ervan. In het gebouw komen douches, toiletten en aparte sanitaire voorzieningen voor mindervaliden. Op de eerste verdieping wordt een appartement gerealiseerd.

De eerste fase van het programma ‘Súd Ie en Wetterfront Dokkum’ wordt mogelijk gemaakt door het Waddenfonds, het Friese Merenproject van de provincie Fryslân, de gemeente Dongeradeel en Wetterskip Fryslân. Het programma heeft als doel om meer waterrecreanten te trekken door het bieden van goede voorzieningen. Daarnaast zet Dokkum samen met ondernemers in op extra sfeer aan de waterkant. Hiervan profiteren ook andere bezoekers en inwoners.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button