HoofdnieuwsRegionaal

Start DDFK-gemeenten op 1 januari

KOLLUM/DOKKUM – Op 1 januari 2017 gaan de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. ambtelijk fuseren. De ambtenaren werken dan samen in een nieuwe organisatie: DDFK-gemeenten. De burgemeesters, wethouders en gemeenteraden blijven aan het werk voor hun eigen gemeente. Ze maken dan gebruik van de kennis en expertise van ambtenaren uit DDFK-gemeenten.

Met een robuustere organisatie zijn de gemeenten minder kwetsbaar, waardoor ze betere diensten kunnen verlenen aan inwoners en bedrijven. De start van de nieuwe organisatie betekent dat er ook zaken veranderen voor inwoners, bijvoorbeeld als het gaat om openingstijden en telefoonnummer. Soms moeten inwoners ook naar een andere locatie, doordat de nieuwe organisatie activiteiten of werk op een andere manier organiseert.

Fritjof Brave, interim directeur van de nieuwe organisatie: “We zijn al een hele tijd aan het voorbereiden, met de bekende ups en downs. Hoewel er vast nog wel eens wat mis zal gaan in het begin, hebben we er alle vertrouwen in dat onze medewerkers de inwoners nog beter van dienst zullen zijn. We hebben er in ieder geval veel zin in om samen met de inwoners, de bestuurders en de gemeenteraden van de vier gemeenten te werken aan de toekomst van de regio.”

En dan volgt er nog een belangrijke tip: “Als inwoners naar het gemeentehuis willen voor bijvoorbeeld een paspoort of een rijbewijs of omdat ze vragen hebben over vergunningen of werk, inkomen of zorg, dan kunnen ze het beste even op de website van hun eigen gemeente kijken. Daar staat precies wanneer de gemeentehuizen open zijn, waar je waarvoor terecht kunt en hoe we telefonisch bereikbaar zijn.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button