HoofdnieuwsRegionaal

Start directiecursus: “MAESTRO!”

BUITENPOST – Streekmuziekschool de Wâldsang presenteerde onlangs haar nieuwe ‘Meer met Muziek!”-agenda. Een agenda vol muzikaal aanbod voor volwassenen. Op 14 februari start de cursus “Maestro!”

Op de televisie was onlangs de programmaserie “Maestro” te zien. Hierin ontdekten bekende Nederlanders hoe het is om als dirigent een muziekgezelschap te leiden. Duidelijk werd dat alles wat je doet, direct hoorbaar wordt in het klinkende resultaat. Want hou ze maar in de maat, laat ze maar eens gelijk inzetten, laat ze maar eens harder of zachter spelen; dat valt niet mee. Daar komt heel wat bij kijken! Om daar een beeld van te geven start op donderdag 14 februari a.s. “Maestro”, een cursus directie voor beginners en lichtgevorderden. Aan de orde komen slag- en dirigeertechniek, het sturen van muziek, het organiseren van repetities en het leiding geven.  Gewoon leuk om meer van af te weten, of als (toekomstig ) dirigent van bijvoorbeeld een instrumentaal ensemble of  koor.

Cursusdata: 5 donderdagavonden: 14, 28 februari, 14, 28 maart; 11 april

Tijd: 20.00-21.30 uur; Leslocatie: Burgum

Voor meer informatie en aanmelding: www.muziekschooldewaldsang.nl .  Hier is ook het volledige Meer Met Muziek-cursusoverzicht te vinden.

Foto: eigen foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button