HoofdnieuwsRegionaal

Start educatief vogelproject voor groep 7 en 8 CBS De Rank

METSLAWIER – Leerlingen uit groep 7 en 8 van Christelijke Basisschool De Rank uit Metslawier gingen tijdens de nationale boomfeestdag op 12 maart van start met een educatief vogelproject. Het project bestaat uit drie lessen. In de eerste les kwamen boswachter Jeffrey Huizenga van Staatsbosbeheer en klystergids Fokko Winterwerp samen met Wethouder Sicco Boorsma bij de leerlingen op school om een gastles te geven over de dorpsbosjes in de gemeente Dongeradeel en over de vogels die hier leven. Daarna hebben ze samen met de leerlingen voor deze vogels nestkastjes getimmerd en geschilderd.

Twee weken later, als de nestkastjes droog zijn, gaan de leerlingen naar de dorpsbosjes toe om de nestkastjes op te hangen. Vervolgens gaan ze een half jaar later nog een keer terug naar de dorpsbosjes om te kijken of er in hun nestkastjes daadwerkelijk genesteld is.

Het vogelproject wordt georganiseerd door NME-Centrum De Klyster in samenwerking met Staatsbosbeheer in de dorpsbosjes van Holwerd, Hantum, Hantumhuizen en Metslawier. De Klyster is het intergemeentelijke centrum voor Natuur- en Milieueducatie van Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a. en organiseert activiteiten voor het basisonderwijs in de regio. Het doel van het project is de leerlingen kennis te laten maken met de natuur dicht bij huis. Er is daarom gekozen voor de dorpsbosjes van Dongeradeel. Deze lenen zich, dankzij de talrijke vogels die er leven, hier erg goed voor.

Het vogelproject is een pilot, waarbij de Klyster en Staatsbosbeheer ervaring opdoen met deze werkwijze. Na de pilot wordt het project bijgeslepen en zal het definitief opgenomen worden in het UurNatuur aanbod voor alle basisscholen in de klysterregio.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button