HoofdnieuwsRegionaal

Start nieuw seizoen Grutte Pier Kollum

VEENKLOOSTER – Vrijdag  5 september 2014 vond in Veenklooster de aftrap plaats van Grutte Pier Kollum. Het thema van de avond was ‘Vaderhart van God’ met als gastspreker Willem Jongsma  van Unite in Christ. Bijna 60 mannen uit Kollum en omgeving kwamen op deze avond af waaronder veel nieuwe mannen.

Vaderhart van God
De voorzitter van Unite in Christ, Willem Jongsma heeft ons meegenomen in het thema Vaderhart van God, wij hebben met elkaar gezongen en gebeden. Hierna was tijd voor een hapje en een drankje en de inmiddels illustere gehaktbal. Het werd nog lang gezellig met de nadruk op nazorg en een goed gesprek.

René Ruitenberg
Op vrijdagavond, 3 oktober a.s. zal de volgende avond plaatsvinden over het thema vrucht dragen, met als spreker de welbekende ex-marathonschaatser René Ruitenberg. Mocht je die avond niets gepland hebben, buiten het bankstel thuis en Holland’s got talent, dan nodigen wij jou als man uit om na een drukke werkweek nog eenmaal in actie te komen en de fiets of auto te pakken en weer geestelijke energie op te doen in Veenklooster. Energie die jezelf en je omgeving beslist zal gaan opmerken ! De avonden beginnen om 20.00 uur en vinden zoals eerder vermeld plaats in Veenklooster in het Landbouwmuseum. Verdere informatie vind je op: www.noordermannen.nl of via telefoonnummer van M.L. van der Zwaag, 06-20001655.

Wie is Grutte Pier?
Vanuit de stichting Unite in Christ uit Ureterp is er enige jaren terug een mannengroep ontstaan die in Bakkeveen elke 4 weken bij elkaar komen om met elkaar een vuist te maken tegen het afnemende aantal christenen in Noord-Nederland. Dit gebeurt door elkaar te ontmoeten op een laagdrempelige plek en samen te zingen, bidden en een lezing van een spreker. Hierna is er ruimte voor gesprek en ontmoeting in de vorm van bier, bijbel en barbecue/gehaktbal. Toen er op een gemiddelde avond zo’n 200 stoere mannen bij elkaar kwamen in de loods van een loonbedrijf, werd het tijd een opdeling in meerdere plekken waar dit vernieuwende en zeer aansprekende concept mocht plaatsvinden. Inmiddels zijn onder de verzamelnaam ‘noordermannen’ op 6 plekken mannengroepen actief in Bakkeveen, Nij Beets, Zuidhorn, Nijega, Kollum en in Diever.

De Friese vrijheidsstrijder, dat was Grutte Pier. Nadat hem persoonlijk onrecht was aangedaan ging hij VASTBERADEN de strijd aan om zijn VRIJHEID terug te VEROVEREN. Grutte Pier spreekt tot onze verbeelding. Wij willen ook op avontuur. Wij, mannen in Noord-Nederland willen net als Grutte Pier vastberaden de vrijheid veroveren voor onze gezinnen, Gods Koninkrijk en onze omgeving. Van bouwvakker tot aan advocaat kunnen op een avond ‘Grutte Pier’ persoonlijke zaken over hun geloof in God en Zijn plan met hun leven op een zeer laagdrempelige wijze met elkaar delen. Dit gebeurt op een interkerkelijke basis. Wie je ook ben

t en bij welke kerk je wel of niet aangesloten bent, bij Grutte Pier is iedereen welkom en wordt iedereen gerespecteerd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button