HoofdnieuwsRegionaal

Start nieuwbouw 17 huurappartementen Kollum

KOLLUM – Woensdagmorgen om elf uur, is de starthandeling uitgevoerd voor de bouw van zeventien levensloopbestendige huurappartementen aan de Halbertsmastraat in Kollum.

Jeannette Dekker opende met de woorden dat dit haar eerste openingshandeling is als kersverse directeur bestuurder van Thús Wonen en dat ze blij is dat ze die samen met wethouder Jan Benedictus mag doen. Drie maanden terug is de bestaande flat gesloopt en nu staan we hier samen om op deze prachtige locatie, midden in het centrum van Kollum, sociale huurwoningen te bouwen. Een locatie die beeldbepalend is voor dit watersportdorp. In een eerdere kennismaking is samen geconstateerd dat er nog veel samen te doen is. De start van deze nieuwbouw is vanuit een goede samenwerking tussen Thús Wonen en gemeente ontstaan en dat is positief voor de toekomst”, aldus mevrouw Dekker.

 

Wethouder Jan Benedictus beaamde de woorden van Jeannette Dekker. Ook hij benadrukte de nu al plezierige samenwerking. Er was in de afgelopen jaren vooral sprake van sloop en geen nieuwbouw, overigens wel veel renovatie. De bouw van dit appartementencomplex is een positieve ontwikkeling. Hij sprak ook het vertrouwen uit dat er in de aankomende jaren nog meer nieuwbouw samen met Thús Wonen zal worden ontwikkeld.

Bij de onthulling van het bouwbord door wethouder Jan Benedictus en Jeannette Dekker ontstond vervolgens enige commotie. Op het bord was een impressie van een parkeergarage met drie bouwlagen te zien in plaats van een appartementencomplex van levensloopbestendige huurwoningen. Wethouder Jan Benedictus: “Wat hebben we nou? Ik weet dat Kollum ambities heeft, maar een parkeergarage?”. Dat de starthandeling op 1 april plaats vond zal hier vermoedelijk mee te maken hebben gehad.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button